Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Vauva tuli maailmaan ja Nuutista tuli isoveli. Nuutilla on oma vauva Oliver, jolle ompelin myös vähän vauvajuttuja. Käydessämme tervehtimässä vauvaa ja isoveljeä autoleikkien lomassa leikittiinkin hetki kotia. Nuutti ilmoitti, että hän on äiti. Serkkutytöistä vanhempi määrättiin isäksi ja nuorempi isosiskoksi. Oliver oli tietysti vauva.

Ompelin isoveliäidin vauvalle kaivuribodyn ja housut. Nuutilla itsellään on paita samasta kankaasta

 

Nuppis tahtoi myös ommella jotakin uudelle serkulleen. Pienellä avustuksellani hän ompeli housut ja sai nyt toisen kerran kokeilla saumuria.Vauva sai housujen pariksi myös bodyn. Voi kuinka se näyttääkin suurelta nukenvaatteiden rinnalla, vaikka on kokoa 56! Sekä nuken että vauvan housuissa on taitettavat resorit vyötäröllä ja lahkeensuissa. Kasvunvaraa molemmille ;)

PaaPii
Vauvan bodyn kaava: Ottobre 6/2012 Kisuliini, 56 cm
Vauvan housujen kaava: Ottobre 4/2014 Straight Stripes, 56 cm (muokattu leikkaamalla vyötäröltä taitteen verran pois ja tilalle resori 35 x 20 cm + sv:t sekä pidemmät lahjeresorit)
Bodyjen kankaat: PaaPiin Raksu ja Työkoneet, raitakankaat Jyväskylän kangaskauppa (vauvan body) ja Majapuu (nuken body)
Housujen kankaat: ohut musta college (omista kangasvarastoista) ja Noshin raitaresori

Nukkeleikkeihin ompelin myös makuupussin, jossa on samoja kankaita kuin vauvalle ompelemissani vaunuverhossa ja unipesässä


Palataanpa sitten vielä nukenvaatteisiin ja niiden kaavoihin. Bodyn kaava löytyy tästä linkistä ja housujen kaava tästä. Lisäksi piirsin kaavan raglanpaitaan, joita olen ommellut aikaisemmin useampia. Vaatteet ovat sopivia n. 32-senttiselle nukelle (esim. My Little Baby Born). Kaavat ovat joustavalle kankaalle. Lisää kaavoihin 1 cm:n saumanvarat, hihansuihin ja pääntielle ei tarvitse lisätä saumanvaroja, jos kanttaat ne esim. resorilla. Leikkaa bodyn/paidan etu- ja takakappale kankaan taitteelta. Leikkaa housut sekä bodyn/paidan hiha kaksinkertaisesta kankaasta. Leikkaa housujen vyötäröresori taitteelta kerran ja lahkeensuuresorit kerran kaksinkertaisesta kankaasta (tai kaksi kertaa yksinkertaisesta...).


Bodyn ompelu: Ompele etukappaleen raglansaumat ja toinen takakappaleen raglansaumoista.  Kanttaa pääntie sekä hihansuut resorilla. Ompele jäljellä oleva raglansauma. Ompele toinen sivusauma ja hihasauma. Kanttaa bodyn alareuna resorilla. Ompele vielä toinen sivu- ja hihasauma. Kiinnitä haaraneppari. Laitoin vain yhden, jotta bodyn pukeminen ei käy liian työlääksi pikkusormille.

Paidan ompelu: Ompele etukappaleen raglansaumat ja toinen takakappaleen raglansaumoista. Kanttaa pääntie ja hihansuut resorilla. Ompele jäljellä oleva raglansauma. Ompele sivu- ja hihasaumat. Ompele helmapäärme.

My little baby born kaava

Housujen ompelu: Ompele resorit lahkeensuihin. Ompele lahkeiden sisäsaumat ja haarasauma. Ompele vyötäröresori renkaaksi, taita kaksinkerroin ja ompele vyötärölle.


Lisää nukenvaatteiden kaavoja löydät täältä ja lisää ompelemiani nukenvaatteita voit selailla tästä. On aina mukava törmätä netissä kaavoillani ommeltuihin vaatteisiin. Mielelläni otan linkkejä vastaan!

Nyt tämä täti lähettelee terveiset veljenpojille ja toivottaa kaikille pikkuäideille ja -isille mukavia nukkeleikkejä!


Kommentit

 1. oot vaan niin ihana ja taitava <3

  VastaaPoista
 2. Ihania vaatteita! Kiitos ohjeista, täytyy kokeilla! Onnea pienokaisesta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanista ohjeista,näitä on kaivattu.
  Tuolta muitaki nukenvaatteita kattelin, ja jumppiksen kaavaa kaipailin. Löytyykö sitä jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että kaavoista on ollut iloa! Jumppiksen kaavaa ei vielä ole blogissa, mutta yritän jossain vaiheessa senkin saada aikaiseksi :)

   Poista
 4. Eksyin blogiisi etsiessäni nuken vaatteille kaavoja, kun tyttären nukella on akuutti vaatepula. Kiitos siis kivoista kaavoista, toteutukseen menee! Sinulla on muutenkin kiva blogi, taidan jäädä seuraamaan! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanista kaavoista, niistä on ollut suuri apu :) Innostuin ompelemisesta niin että nyt meinaa lähteä lapasesta ;) Juuri ensimmäistä paitaa teen ja saisiko sinulta kysyä vielä sen verran neuvoa kuinka pitkä pätkä tuota resoria olisis hyvä pääntiehen? Kiitos jo kovasti jos ehdit jossain vaiheessa vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten mukava kuulla! Itse olen laittanut resorit kantinkääntäjällä, joten en ole mitannut resoreita. Yleisohje resorikaitaleen pituudelle taitaa olla 0,70 x huoliteltavan reunan pituus eli tässä tapauksessa se pääntie.

   Poista
 6. Hei. En saa kaavoja auki. Oletko poistanut ne? Ihania vaatteita nukelle <3 oma tyttöni leikkii kovasti nukeilla, mutta vaatteita on onnettoman vähän. Ajattelin surauttaa muutaman vaatteet pukinkonttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, en ole poistanut. Mikäköhän voisi olla syynä? Itse saan ne auki, joten en edes tiedä, missä voisi olla vika. Yritän selvittää. Kiitos viestistä!

   Poista
 7. Minulle tulee ilmoitus "tiedosto on roskakorissa. Käyttäjä on poistanut sen". Kiitos, kun selvität asiaa. Mukavaa joulun odotusta :)

  -Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! En ymmärrä, mistä tämä vika johtuu. Pyysin ystävääni kokeilemaan, ja hän sai tiedostot auki. Jos voit laittaa sähköpostiosoitteesi vaikka tuosta sivun reunasta "Ota yhteyttä" -kohdasta minulle, niin laitan kaavat sähköpostiisi. Ihanaa joulunaikaa!

   Jenni

   Poista
 8. Onko jumppiksen kaavaa tullu julki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, ei vieläkään. Toivottavasti ehtisin enemmän bloggailemaan vuonna 2017!

   Poista
 9. Lukeekohan kukaan enää tätä kommenttia, mutta pakko kysyä 😅 Kuuluuko nuo kaavat tulostaa A4 paperille? Vai mitenkä olisi helpointa? Olen ommellut viimeksi 8 vuotta sitten, mutta kun esikoinen niin pyytää nukkevauvalleen vaatteita niin päätin ainakin yrittää.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A4-paperille onnistuu tulostus. Mukavia ompeluhetkiä!

   Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa