Kurkistus nukkeneitien vaatekaappiin

Vuosi sitten päätin yllättää tulevan isosiskon valmistamalla hänelle ihan oman äitiyspakkauksen. Hän sai paketin tullessaan sairaalaan katsomaan pikkusiskoaan. Siinä olikin hänelle puuhaa siksi aikaa, kun piti odotella äitiä ja pikkusiskoa kotiin. Esittelen tässä hieman pakkauksen sisältöä ja vähän muutakin. Vaatteet on tehty My Little Baby Born -nukelle.

 Huppupyyhe on tehty vanhasta käsipyyhkeestä. Kylvyn jälkeen päälle puetaan tietysti ekana vaippa. Nämä vaipat on ommeltu ihan oikeista kestovaippakankaiden jämäpaloista. Keskellä edessä on pieni pala koristenauhaa. Siitä tietää, kumpi puoli tulee eteen.


 Nukkeneitien jalat pysyvät lämpiminä, kun jalkaan puetaan pikkuruiset villasukat.

 
Nämä oloasut on tehty vanhoista vauvanvaatteista. Sammakkokangas on vanhasta bodystä, pinkki ja raidallinen kangas vanhoista paidoista ja collegehousut on tehty vanhoista collegehousuista. Vaatteissa on hyödynnetty valmiiden vaatteiden päärmeitä ja resoreita. Paidoissa on tarranauhakiinnitys. Tässä on oiva tapa hyödyntää vanhoja vauvanvaatteita, jotka ovat esimerkiksi menettäneet muotonsa, tai joissa on tahroja. Miksipä toisaalta ei voisi jostakin rakkaimmasta vauvanvaatteesta ommellakin asun nukelle sen sijaan, että säilyttäisi sitä vuosia laatikon pimennossa?!

 
 Nämä oloasut on tehty uusien kankaiden jämäpaloista. Pallohaalari ja solmupipo ovat noin kolme vuotta vanhoja (Nuppu-Vadelmalla oli samasta kankaasta paita) ja raitatunika ja puolipotkuhousut ovat tämän syksyn tekeleitä. Ruokalapulla on hyvä suojata vauvelin vaatteita. Se kuului isosiskon äitiyspakkaukseen.


Kelien kylmetessä pitää myös ulos pukeutua lämpimästi. Tämä talviasu on tehty sellaiseksi, että aikanaan 2-vuotiaan oli mahdollisimman helppo pukea se nukelle. Pienten vauvojen haalareissa on usein käännettävät hihansuut, jolloin ei välttämättä tarvitse käsineitä. Tässäkin talvivaatteessa voi hihat kääntää pienten sormien suojaksi. Huppuun on ommeltu isohko helmi napiksi. Se oli pienilläkin sormilla helppo avata ja sulkea. Tämän nukkevauvan äiti tahtoi muuten samanlaisen pipon - ja sai!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa