Piparin tuoksua joulukuuseen taikapipareilla

Tässä pieni jouluvinkki, jonka ehtii vielä mainiosti toteuttaa. Leivoimme taikataikinasta joulupipareita joulukuuseen - ja mikä parasta - nämä myös tuoksuvat joulupipareilta! Syödä niitä ei voi, mutta niinpä ne säilyvät seuraaviinkin jouluihin.

Sain kesällä idean värjätä taikataikinaa mausteilla. Kerron niistä kokeiluista myöhemmin. Joulupipareita varten värjäsin taikataikinan neilikalla, kanelilla ja kaakaojauheella. Väri ja tuoksu ovat lähellä aitoa joulupiparia. Annoin taikinan jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin leivoimme niistä piparkakkuja. Taikinaa kannattaa ensin pehmittää käsissä, jotta se ei murene niin helpolla. Reikä on kätevä tehdä mehupillillä. Taikataikinapiparkakut kovettuvat huoneenlämmössäkin, mutta itse nopeutin kovettumista laittamalla ne noin 100-150-asteiseen uuniin tunniksi tai pariksi. Kannattaa välillä kurkistaa uuniin ja kokeilla, ovatko piparit kovia.

"Sokerikuorrutukset" tein valkoisella tekstiilikohovärillä. Kun kuorrutukset olivat kuivuneet, laitoimme erilaisista punasävyisistä nauhoista pipareihin ripustuslenkit. Nyt vaan odotellaan, että saamme ripustella ne kuuseen. 

Tässä vielä yksi ohje taikataikinaan:
 • 2 dl suolaa
 • 4 dl jauhoja
 • 3 rkl ruokaöljyä (enemmänkin)
 • 1 3/4 dl kuumaa vettä (keitä)
 • (mausteita reilusti: joulupipareihin neilikkaa, kanelia ja kaakaojauhetta)
Sekoita suola ½ dl:aan kuumaa vettä. (Itse lisäsin mausteet tällä kertaa tässä välissä.) Lisää vähitellen jauhot, ruokaöljy ja loppu vesi. Lisää tarvittaessa ruokaöljyä, vaivaa palloksi ja anna seistä jääkaapissa tiiviissä muoviastiassa.

Kommentit

 1. Aivan ihania! Joko teillä on kuusi sisälläkin? :) Ota sitten kuva myös siitä kun piparit on oksilla!

  VastaaPoista
 2. Kuusi tuodaan tänään sisälle, joten laitan kuusikuvankin sitten, kun koristeet ovat paikoillaan :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa