Äidin uudet vaatteet

- Kyllä sinä voit välillä ommella itsellekin mekon, antoi Nuppis luvan huomattuaan, että tällä kertaa taitaa valmistua jotain liian suurta hänelle tai Merrille. Innostuin ja ompelin toisenkin mekon. Lupa olisi heltinyt vielä kolmanteenkin (oikeastaan 4-vuotiaamme suorastaan yllytti), mutta joku raja sentään... Tässä todisteaineistoa äidin uusista vaatteista.

 Mekko numero 1: perhosmekko

 Kaava: Ottobre 3/2012 Jungle Stripes
Kangas: Gekko

Taskut, raglanhihat, kuminauhat pääntiellä ja hihansuissa. Kesällä menee ihan tällaisenaan, kylmemmillä keleillä alle voi pukea pitkähihaisen paidan. Kaava on muuten Ottobren lastenvaatenumerosta. Tässä mallissa oli kokoja 170 cm:iin asti ja hyvin onnistui!

Mekko numero 2: pallomekko

Kaava: Ottobre 5/2009 Bohemian
Kangas: Ikasyr

Tämä mekko on aikuisten kaavalla tehty. Tosin pidensin helmaa sekä siirsin taskuja alemmas ja ompelin ne alkuperäisestä mallista poiketen hieman vinoon. Kiva malli tämäkin! Tämäkin mekko käy tunikasta ja syksymmällä alle voi laittaa pitkähihaisen paidan. Paljastettakoon vielä, että samasta kankaasta valmistui juuri äskettäin jotakin myös murusille, joten pysykäähän kanavalla.

Kommentit

 1. Ihania! Erityisesti tuo keltainen pallokangas on ihastuttava :) Minullekin kelpaisi. Jos teet tilaustöitä, niin olen jonossa :D

  VastaaPoista
 2. Kannattaa muuten harkita, että ottaisiko kommentoinnista tuon sanatunnistuksen pois. Mielestäni joskus ainakaan kännykällä ei voinut kommentoida, jos kommentointi vaati sanavahvistuksen. Sitten, jos alkaa tulemaan roskakommentteja, niin sen voi laittaa takaisin.

  VastaaPoista
 3. Ihania! Siis molemmat kankaat herkullisia! Mä tahdon pallokangasta! Mä niin tykkään keltasesta pallokankaasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta paljastuu, millaista tuo kangas oikeasti on... Siis seuraavassa blogitekstissä, joka ehkä kohta ilmestyy tänne.

   Poista
 4. Ihanat! Odotin tosin kuvia itse mallista ja mekoista :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Löysin tänne vahingossa kun etsin tunikan malleja itselleni. Teetkö vaatteita tilauksesta aikuisille? Olisin kiinnostunut tuollaisista mukavista tunikoista työvaatteiksi. Olen 'tarhan täti' ja siellä vaatteet saavat olla paitsi käytännöllisiä myös iloisia ja persoonalisia. Talviterveisin, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiva, että olet käynyt lukemassa blogiani! Valitettavasti en ehdi tehdä tilaustöitä: ompelen satunnaisesti omaksi ilokseni - ainakin tällä hetkellä. Tunikat ovat kyllä ihan parhaita työvaatteita :) Itse olen töissä koulussa ekaluokan opena, joten samat ovat toiveeni työvaatteille. Jos vaan vähääkään intoa riittää ja löytää kivoja kankaita, niin esim. näiden tunikojen ompelu ei ole ollut mikään älyttömän iso projekti: kannattaa kokeilla!

   Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa