Keltainen kesäkuu

Oltiin lopettelemassa aamupalaa. Hörpin vielä viimeisiä teetilkkasia, kun Merri häseltää keittiöön hepulin saaneena:
- Gaga, gaga (= katso)! hän huutaa jalkojaan tömistäen ja ohjaa mukanaan ompeluhuoneeseen. Kiirehdin, kun kuvittelen, että vähintäänkin jokin nappipurkki on levällään. Huutohepuli jatkuu ja minut ohjataan sohvan luokse, johon olen jättänyt edellisiltana applikoimani mekon etukappaleen. Siis sitä minut tuotiin katsomaan! Oi, ihana Merri, sinä pidät siitä! 


Etukappale apina-applikaatiolla kuului Merrin tunikamekkoon. Olen pitkään haaveillut kokeilevani applikoida jotakin lastenvaatteisiin. Niin - jotakin. Siinäpä se ongelma onkin ollut, etten ole keksinyt, mitä. Nuppu-Vadelman punapandapiirustus vihdoin toi ratkaisun pulmaan. Sen tahdoin ikuistaa halityynyn lisäksi vaatteeseen. Nuppiksen riemu oli yhtä suurta kuin Merrin, kun hän jo yhtä aamua aikaisemmin löysi oman mekkonsa etukappaleen. Kertakaikkiaan mahtava tunne saada tällaista palautetta! Tämä äiti lupaa ommella paljon uusia mekkoja.

Kangas on samaa pallokangasta kuin omassa mekossani. Tässä kankaassa puolet on valkoisia palloa keltaisella pohjalla ja toinen puoli on keltaisia palloja valkoisella pohjalla. Omassa mekossani käytin valkopalloista osaa kankaasta, Nuppiksen mekossa keltapalloista kangasta ja Merrin mekkoon hyödynsin keskipalat, eli taustaväri vaihtuu keskellä mekkoa ilman saumaa. Hauskaa!

 Kaava: oma
Kangas: Ikasyr

Merrin mekkoon halusin applikoida apinan, koska kesälomareissulla nähdyt Kolmårdenin apinat tekivät häneen niin suuren vaikutuksen, että kaikki mahdolliset apinaa muistuttavat kuvat ovat olleet siitä lähtien suuressa suosiossa. Idean applikaatioon löysin RuttuNutun upeasta blogista. Tosin Merrin apinalle päätin pukea jalkaan keltaiset kumisaappaat, joilla on viime päivinä useampaan otteeseen läiskytelty kuravettä vesilätäköissä. Tämän apinan liikkuvat jalat hypähtelevät ihan oikeastikin mukana kuraleikeissä.

 Kaava: Ottobre 1/2010 muokattu Kamomilla-trikoopuserosta
Kangas: Ikasyr

Tähän applikointiin saattaa muuten jäädä koukkuun... Huomaan pyöritteleväni päässäni jo uusia ideoita. Päätin muuten aloitella jo syysvaatteiden ompelun, kun kesävaatteita tuntuu olevan kaapit pullollaan. Niinpä nämäkin pallomekot ovat pitkähihaisia muistoja kesästä. 


Ai niin -  se keltainen suuuuuuuuri pallo voisi taas näyttäytyä ja lopettaa tämän sadejakson! Toisaalta on voitu puuhastella kaikenlaisia sisäjuttuja, joista lupaan kertoa täälläkin lisää.

Kommentit

 1. No onpas toi kangas vekkulia! Että se vaihtuu keskeltä. Mä en nyt jotenkin yhtään ymmärrä miten ihmeessä toi kuva on saatu tohon joten mun pitää tulla niitä ihan näpräämään joku päivä :) olin ihan eilen ymmärtäny väärin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistinpa juuri, että lupasin etsiä sulle valkoista kangasta. Heti etsintäpuuhiin siis!

   Poista
 2. Ihanat! Voi, minun pitää kans kokeilla jotain aplinointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Esimerkiksi täältä löytyy hyvä ohje: http://terapiahuone.blogspot.fi/p/aplikoinnin-lyhyt-oppimaara.html

   Poista
 3. Aivan ihania mekkoja! Ja suloisia kuvia söpöistä tytöistä. Täytyykin alkaa seuraamaan sun blogia kun näyttää että täältä näkee OB:n parhaat tyttökaavat huolellisesti ja kivoista kankaista toteutettuina;)

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos! Ja tervetuloa seuraamaan blogiani. Lupaan jatkossakin ommella ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa