Pullantuoksuinen leikkimökki!

Tänään meillä oli leikkimökin siivouspäivä. Imuroitiin, tampattiin matot, pyyhittiin pölyt ja vietiin talvivarastosta herkut hyllyille. Myöhemmin kurkistaessani mökkiin siellä tuoksui pulla!

Viime kesänä pyöräytin taikataikinan, ja kun se oli jo käytännössä valmista, sain ajatuksen värjätä sitä mausteilla. Niinpä jaoin taikinan pienempiin osiin ja sekoittelin joukkoon kaakaota, kanelia, neilikkaa ja currya. Niistä erivärisistä taikinoista valmistimme sitten yhdessä Nuppu-Vadelman kanssa lihapullat, korvapuustit, rinkelit, vohvelit, voisilmäpullat, karjalanpiirakat, ruisleivät ja joulupiparit. Kätevää leipomista - siis vain yhdestä taikinasta nämä kaikki!


Laitoimme herkut uuniin kuivumaan ja lopuksi liimasimme korvapuustien päälle raesokeria. Nämä herkut olivat koko kesän kovassa käytössä ja hieman jo unohtuivatkin mökkiin, kun syksymmällä muistin käydä pelastamassa ne talvisäilöön. Ne olivat jo hieman pehmenneet, mutta uusi kuivaus uunissa auttoi asiaan. Niin aidon näköisiä nämä pikkuleivonnaiset ovat, että niiden jäähtyessä pellillä meidän isi tuli nälkäisenä sisään ja taisi jo yrittää haukatakin karjalanpiirakkaa, jota luuli cocktailpiirakaksi...

PS. Olen aikaisemmin blogissani kertonut samalla idealla tekemistämme joulukuusenkoristeista. Sieltä löytyy myös yksi ohje taikataikinaan. 

Kommentit

  1. Tuo on ihan huippuidea! Ja niin hienoja olet tehnyt leikkimökin eväistä. Toivottavasti isiltä ei katkennyt hammas tai toivottavasti ei ehtinyt kommentoimaan mitään "mikäs näille pullille on tapahtunut" :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa