Tervetuloa leikkimökkiimme!

Käykääpä peremmälle, olkaa hyvät, ja tehkää olonne mukavaksi! Tervetuloa ensimmäiselle blogivierailulle leikkimökkiimme!


Tämän kevään ensimmäiset (ja toisetkin) kahvit on jo tarjoiltu, makaroneja on keitelty ja välillä otettu pienet leikkinokoset prinsessasohvalla. Leikkimökkikausi on siis alkanut!

Viime kesän suurin leikkimökkiprojekti oli tehdä sinne prinsessasohva, jonka yllä riippuisi prinsessaverho. Sinne voisi käpertyä leikkien lomassa vaikkapa hetkeksi lueskelemaan kirjoja.


Sohva on tehty vanhasta jatkettavasta pinnasängystä, joka sattumalta löytyi kirpparilta. Toisesta laidasta poistettiin pinnat ja etureunaan naulattiin lista. Hioimme vanhan maalin pois ja maalasimme sängyn uudestaan. Patjan olen tehnyt täsmälleen sohvaan sopivaksi vaahtomuovipatjasta. Piirtelin patjaan mittojen mukaan tussilla viivat, joita pitkin sahasin. Parhaaksi "sahaksi" osoittautui terävä lihaveitsi.


Ompelin patjaan uuden päällisen, jonka voi irroittaan esimerkiksi pesua varten avaamalla sivussa kulkevat vetoketjut. Lopuksi näpertelin kasan tyynyjä, joita voi asetella mielensä mukaan.

Leikkimökkiprojekti alkoi todenteolla kesällä 2010. Alusta asti Nuppu-Vadelma on osallistunut myös projektiin esimerkiksi hiomalla ja maalaamalla kalusteita.


Nuppis on maalannut myös näitä tuoleja, pöytiä ja nukensänkyä. Äiti on toistaiseksi hoitanut ompelutyöt (verhot, petivaatteet ja tuolien pehmusteet), mutta ehkäpä jo tänä vuonna Nuppiksen kädenjälki näkyy ompeluksissakin... Mitäköhän puuhaa keksimme Merrille?


Niin - tämä on sellainen äidin ja tyttärien kesäprojekti. Saa nähdä, miten projekti etenee tänä kesänä. Tänään alkoi kesäloma! Maistuisiko kuppi kahvia tai mökin erikoinen, käpysoppa?


Leikkimökin huonekaluja on maalattu Nuppu-Vadelman huoneen remontista jääneillä maaleilla. Nuppiksen huoneeseen pääset kurkistamaan tästä.

Kommentit

 1. Teidän leikkimökki on ihastuttava! Ja ollaanpas sänkyä käytetty kuvauksissakin :) Mukavia teehetkiä koko tyttölaumalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja totta tosiaan: sohva on kerran tuotu ulos mökistä lasten kuvauksia varten! Juuri ja juuri se mahtui kapeasta ovesta kulkemaan...

   Poista
 2. Voi miten kaunis mökki ja mahtava idea tuo pinnasängyn tuunaaminen prinsessasohvaksi,kertakaikkisen upea!
  Ja ihana äidin pikku-apulainen:)
  Käpysoppa kuulostaa naminami-herkulta;)

  VastaaPoista
 3. Livenä vielä kauniimpi kun voi hypistellä kaikkia yksityiskohtia. Olikos ne hienot leivokset jo esitelty? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivoksista ja muista herkuista ajattelin joskus kirjoitella erikseen, niitä ei siis ole vielä esitelty. Pitäisikin muuten kaivaa ne esiin talvivarastosta!

   Poista
 4. Ihastuin tuohon prinsessasohvaan aivan valtavasti ja eilen tuli kirpparilla vastaan vanha pinnasänky joka toivon mukaan saa uuden elämän samantyylisenä sohvana meillä :) Kysyisinkin vinkkinä et onko pinniksen osat jätetty irralleen niin että sohvan saa kahtia vielä vai onko kiinnitetty yhteen (myös selkänoja osa) niin että on koko paketti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että blogistani on ollut iloa! Tätä meidän sohvaa ei saa enää kahtia. Etuosasta sahattiin pinnat pois ja sohvan etureunaan ruuvattiin lista, ettei pinnojen kohdat näy. Tämä lista on ko. sohvassa yhtenäinen ja kiinnittää puolikkaat toisiinsa sekä tukevoittaa sohvaa. Kiinnitettiin samalla sohvan puolikkaat myös selkänojasta toisiinsa.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa