Rentouttavaa kesälomaa, rakkaat ompelukoneeni!

Huomenna ompelukoneeni pääsevät ansaitulle kesälomalle: meillä alkaa remontti! Ennen lomaa pitää tietysti kovasti ahertaa, ja niinpä tämän viikon aikana on syntynyt kahdeksan (!) vaatetta. Ihanaa, kun itsellä on vielä kesäloma, niin voi vaan valvoa ja ommella...

Löysin Marimekon alennusmyynnistä tytöille mustat sukkahousut valkoisilla palloilla. Siitäpä tämä koko projekti saikin sitten alkunsa. Nyt löytyy kaapista vaatetta kaveriksi sukkiksille! Innostuinpa samalla ompelemaan myös omaan vaatekaappiin, vaikka yhtä hienoja pallosukkahousuja en omistakaan.




Minä näen heppakankaassa Peppi Pitkätossun Pikku-Ukko-hevosen, joka nyt poseeraa tyttöjen singoalla-mekoissa. Pienempi Merrin mekko on ommeltu vanhalla tutulla kaavalla (kurkista tänne, tänne ja tänne). Tästä kaavasta on tullut suosikkini! Nuppu-Vadelman mekkoon kokeilin uutta kaavaa, jota hieman muokkailin. Ajattelin ensin tehdä mekot vaihteeksi ilman taskuja, mutta ideani ei saanut Nuppikselta kannatusta. Nuppu-Vadelma on myös hyvin tarkka, että hänen vaatteisiinsa pitää ommella pätkä Homemade-nauhaa. Se löytyykin sitten taskusta, jonka kanttasin pallotrikoolla. Taskun hevonen sai vielä häntäänsä silkkinauharusetin. Merrin mekon taskun ratkoin irti omasta pallomekostani. Pienensin sitä hieman ja ompelin väriläiskäksi pinkin kukkasen. Merri on muuten keksinyt uuden huvituksen: hän riisuu itseltään pois mekot ja paidat, pyytää sitten apua saadakseen ne takaisin päälle - vain voidakseen riisua ne uudelleen!

 Pienemmän mekon kaava: Ottobre 3/2012 Kokeshi Doll -mekko , 92 cm (muokattu)
Isomman mekon kaava: Ottobre 1/2011 Tangerine-raglan-T-paita, 116 cm (muokattu mekoksi)
Paidan kaava: Ottobre 6/2010 Let It Be -"juhlapaita", 92 cm ja 116 cm
Runoratsu-jersey: Selia (suunnitellut Leena Renko) 
Pallotrikoo: Jätti-Rätti

Itselleni ompelin kaksi 3/4-hihaista tunikamekkoa. Mallit muovautuivat oikeastaan kankaita leikatessa. Heppamekon pohjana on t-paidan kaava, johon lisäsin hieman väljyyttä rypytyksin etu- ja takakappaleelle. Pallomekossa tosiaan oli myös aluksi tasku, mutta tulinpa lopulta kuitenkin siihen tulokseen, että se oli parempi ilman.

 Heppamekon kaava: oma sovellus perus-t-paidan kaavasta (Ottobre design Creative Workshop 303)
Pallomekon kaava: sovellus Susie-tunikasta (Ottobre 5/2010) 
Runoratsu-jersey: Selia (suunnitellut Leena Renko) 
Pallotrikoo: Jätti-Rätti 

Tässä vielä muutama kuva tämän viikon ompeluksista. Joukossa on edellä esiteltyjen lisäksi lyhythihainen pallotunika ja pikkuruiset housut (kuvassa takaapäin), jotka lähtivät postissa Nuutti-masuvauvalle ja hänen äidilleen.


Nyt sitten pitäisi malttaa odotella remontin valmistumista. Ensin tehdään meille uusi makuuhuone, sitten Merrille oma huone, ja työhuone vaihtaa paikkaa entiseen makuuhuoneeseen. Sinne tulee myös minulle ihana ompelupöytä! Pitänee lähteä matonkudeostoksille ja ryhtyä virkkaamaan pitsimattoa uuteen työhuoneeseen... ellei nyt sitten remontissa riitä tarpeeksi puuhaa!

Kommentit

  1. Ihania vaatteita olet kerinnyt ompelemaan ja niin hyvin sopivat yhteen tuo vihreä runoratsu noiden mustapallollisten kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Oi! Ihania kaikki! Hauska, että on kaikilla samanlaiset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näin jälkikäteen oikeastaan itsekin huomasin, että tuli taas aika samanlaista kaikille... Hups! Mutta minkäs teet, kun on niin kiva kangas!

      Poista
  3. Tuo runoratsu on kyllä kaunista, ja kauniita vaatteita olet saanut aikaan! :)

    VastaaPoista
  4. Iiihania!Hyvin sopii yhteen vihreä ja musta pilkku!

    VastaaPoista
  5. Niin kauniita <3 tuota heposkangasta on kai jo itellekin pakko saaha, pitkään oon jo onnistunut kieltämään itteäni tilaamasta sitä.....:P

    VastaaPoista
  6. Ihana runoratsu <3 Mulla metri odottelee inspiraatiota, ainakin pienemmälle body tulossa..

    VastaaPoista
  7. Nättejä kaikki! :) Kovasti olet ahkeroinut!

    VastaaPoista
  8. Onkohan mun ihan pakko tilata itselleni jotain pallotrikoota, kun ne näyttää niin ihanilta...

    VastaaPoista
  9. ihana pläjäys!! oletko selvinnyt ilman "vierotusoireita" tästä ompelukoneiden lomasta?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vieroitusoireet alkavat vähitellen näkyä, kun ompelukoneiden loma on edelleen jatkunut: on ollut niin paljon muuta puuhaa. Onneksi uusi ompelunurkkaus alkaa vähitellen olla siinä kunnossa, että kunhan vain ehdin, saan kaivaa ompelukoneet taas esille!

      Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Eikä - lempileggareissa reikä! (sis. ohjeet rikkinäisen polven korjaamiseen)