Sinisiä unia ja linnunlaulua

Viimeiset lomaviikot olivat oikein tehoviikkoja: remontoimme kaksi huonetta ja sen lisäksi muutimme muutenkin huoneiden järjestystä. Pahimmasta kaaoksesta ollaan onneksi selvitty, ja sen kunniaksi pääsette kurkistamaan uusiin huoneisiimme - tai oikeastaan niiden uusia seiniä. Tervetuloa!


Merrin huone oli ennen meidän työhuoneemme. Sieltä poistettiin vanhat tapetit ja seinät pohjamaalattiin. Yhdelle seinälle laitettiin tapetti (BoråsTapeter: Lilleby 2652) ja muut seinät maalattiin vihreiksi. Halusin vielä, että tapetti kehystetään tummemman vihreillä raidoilla. Vaalean tapetin ansiosta tuntuu siltä, että tämän huoneen tapettiseinä siirtyi ainakin puoli metriä kauemmaksi ja huone kasvoi muutamalla neliöllä! Värimaailma on sama kuin Nuppiksen huoneessa, mikä on osittain sattumaakin, mutta toisaalta esimerkiksi pieni vihreä sänky sopii nyt yhtä hyvin kummankin tyttösen huoneeseen.


Remontointi on jännittävää puuhaa. Etukäteen on vaikea kuvitella, miltä tapetit ja maalit oikeasti näyttävät seinällä. Onneksi ämpärissä maalarinteipinkeltaiselta näyttävä maali on seinällä vihreää! Helpotuksesta saatoimme lopullisesti huokaista siinä vaiheessa, kun huoneen asukas pääsi vihdoin tutkimaan huonettaan ja pitkään kurkisteli linnunpönttöihin etsien uusia lintuystäviään piiloistaan: "Kukkuu!"

Itse muutimme nukkumaan lastenhuoneiden väliin. Huone on tähän asti kulkenut nimellä rojuhuone tai ompeluhuone. Vanhat Viiru ja Pesonen -tapetit revittiin pois ja tilalle tuli kohokuvioinen pitsitapetti (BoråsTapeter Lace 1349) yhdelle seinälle. Muut seinät maalattiin. 


Nuppu-Vadelma tahtoi auttaa maalaamisessa ja saikin maalata tapettiseinälle raitoja tapettisaumojen kohdalle.


Ilman isovanhempien lastenhoito- ja ruoanlaittoapua emme olisi tästä remonttiurakasta selvinneet reilussa viikossa. Huoneiden järjestely ja sisustus ovat vielä kesken, mutta suurin työ on nyt tehty. Tässä vielä pieni muistutus kaaoksesta, ettei nyt ainakaan heti keksitä uusia remonttikohteita...Kommentit

  1. Onpas hienon näköistä! Kauniit tapetit. Koskas saa tulla ihailemaan livenä?

    VastaaPoista
  2. Wautsi :) ihana toi leikki tuolla laatikoiden vieressä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa