Olipa kerran Punahilkka...


... joka seikkaili Nuppiksen ja Merrin uusissa tunikoissa. Sadut vievät seikkailuun arjen ulkopuolelle. Tälle äidille tämä tunikaprojekti on ollut myös eräänlainen irti arjesta -projekti, mikä näkyy tunikojen yksityiskohdissa.Irti arjesta -projektissa ei ole kiire ollenkaan, vaan voi rauhassa levitellä (kiireen keskellä) nauha- ja nappilaatikot lattialle ja vain kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Taskujakin tuli tehtyä pienempään tunikaan muutama erilainen vaihtoehto. Niin ja irti arjesta -projektissa voi nukkumaan mennessä mietiskellä vaikkapa erilaisia resorivaihtoehtoja sen sijaan, että pyörittelisi esimerkiksi työjuttuja päässä.

Mistä tällaisille projekteille löytyy aikaa, joka tuntuu muutenkin olevan kortilla? Itse olen lopettanut tv:n katselun lähes kokonaan: kun lapset nukahtavat, siirryn sohvan sijasta "ompelumaailmaani". Nuppis keksi tämän nimityksen uudelle ompelupisteelleni, joka tosin kooltaan on ennemmin kylä kuin maailma. Olen kokenut oleskelun ompelumaailmassani rentouttavana ja voimaannuttavana.


Isomman tunikan kaava: Ottobre 4/2012 Flow, 116 cm
Pienemmän tunikan kaava muokattu Mail Express -tunikasta (Ottobre 1/2012)
Punahilkka-kangas: Liandlo

Ensimmäistä kertaa ikinä ompelu peitetikkikoneen (Janome) nauhankääntäjällä sujui ongelmitta. Jos vaan jollekin on apua, niin asetukset olivat seuraavat: langankireydet kahdella neulalla 6-6-3, tikinpituus 4, diff 0,5.

Olenpa muuten jo alkanut hieman valmistautua jouluun. Inhoan epämääräisiä pieniä kangastilkkuja ja päätin, että alkaisin käyttää ne samantien nukenvaatteisiin. Punahilkkakangas tuli käytettyä niin tarkasti, ettei jämistä saanut edes nukelle vaatetta. Tässä kuitenkin vielä kuva My little baby bornin farkkuleggingseistä eli jeggingseistä, jollaiset ompelin myös Nuppikselle ja Merrille. Kolmannet housut ompelin varastoon odottamaan, että Merri kasvaa niihin sopiviksi.

 Jeggingsien kaava: Ottobre 4/2011 Superstretch jeggings, 92 cm, 98 cm ja 116 cm (isompien kokojen lahkeensuita kavensin hieman)
My little baby bornin jeggingsien kaava on oma

Kommentit

  1. Voi että mitä ihanuuksia! Taas ihanat kankaat ja mitkä yksityiskohdat! Wau :) Nukellakin sitten ihan samanlaiset pöksyt taskuineen kaikkineen heh :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa