Sor-sor-sormileikki alkaa...

Merri nukkuu päiväunia, Nuppis ompelee itselleen sorminukkeja ja äiti kirjoittaa blogia. Siinä meidän lauantai-iltapäivää. Viikolla suunnittelin ja tein muutamia sorminukkemalleja kouluun, ja siitä asti joka päivä Nuppis on muistuttanut, että hänkin haluaa tehdä viikonloppuna sorminukkeja. Sorminukkeja siis joka paikassa - niin täällä blogissakin!

Koulussamme ekaluokkalaiset seikkailevat aapisen mukana Pikkumetsässä. Siellä tutuksi ovat tulleet mm. Ossi-jänis, Ansa-orava, Alaska-pesukarhu ja Hukka-Uuno-koira. Tämä on ensimmäinen ompelutyömme: Pikkumetsän sorminuket. Vartalo ommellaan etupistoilla edestakaisin, kaikki muu on liimattu paikoilleen. Pää on kaksinkertainen: toinen puoli liimataan vartalon etupuolelle ja toinen takapuolelle. Erikeeper palasten välissä kovettaa askarteluhuovan jämäkäksi.


Eilen aloitimme ompelutyön. Arvatteko, mistä sorminukesta tuli tyttöjen suosikki? Entä poikien? Olipa muuten taitavia ompelijoita luokassamme!


Ennen Pikkumetsän aapista koulussamme oli käytössä Salainen aapinen. Löysinpä aarteideni joukosta aikoinaan siihenkin aapiseen tehdyt sorminukkemallit: Sisu-kissan, Eno-pulun ja Pikku Koneen.Pysykäähän kanavalla. Jos saan luvan, lisään tänne vielä Nuppiksen tekemät sorminuket. Tällä hetkellä valmiina ovat Ansa-karhu ja Sofia-kala. Kuullostaa siltä, että suunnitelmat Bella-seepraan ovat valmiina. Menenpä kuuntelemaan, millaista siitä ryhdytään näpertämään!

Kommentit

  1. Ihania sorminukkeja! Nyt oottelen myös innolla mitä pikkuneiti on väsännyt :)

    VastaaPoista
  2. Ihania ideoita ja mielenkiintoisia leikkejä varmasti tulossa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa