"Kun Tuhkimo avasi huoneensa oven, hän yllättyi...

...Hänen pukunsa oli valmis!"

 
Kun syksy pimenee, meillä alkaa juhlakausi. Kuukauden välein vietämme tyttösten synttäreitä. Ja kas, siinäpä hyvä syy taas ommella lisää mekkoja kaappiin! Nyt sai mekon Merri, joka kohta täyttää jo kaksi vuotta.

Vanha repaleinen Tuhkimo-kirja vuodelta 1983 on yksi ehdottomasti luetuimmista kirjoistamme. Tuhkimolla on kaunis puku, josta Tuhkimon hiiriystävät tekevät vielä kauniimman. Minä ompelin mekon, mutta en malttanut lopettaa. Jatkoin ja jatkoin, kunnes lopulta mekossa oli ripaus lämpöä ja syksyisempää ilmettä. Lopetin.Uskaltauduin kokeilemaan tähän mekkoon ensimmäistä kertaa ikinä kumilankapoimutusta. Se oli paljon helpompaa kuin luulin. Kannattaa kokeilla! Ohut kumilanka kierretään ompelukoneen puolaan käsin (venytä kevyesti), ylälangan kiristystä löysätään hieman, ja sitten vain ommellaan tikkaukset vaatteen oikealta puolelta noin sentin etäisyydelle toisistaan.

Annoin Merrin sovittaa mekkoa. Mekko päällä hän kipaisi pukemaan jalkaansa vihreät lämminvuoriset kumisaappaat. Sitten matka jatkui äidin huulipunalaatikolle. Varsinainen prinsessa! Ilkeä äiti kuitenkin riisti mekon ja...

... tällainen siitä lopulta sitten tuli!


Mekon kaava: Ottobre 4/2011 Viviella-liivihame, 92 cm

Lisäsin mekkoon taskun, näpertelin pikkuisen pehmokukan ja ompelin helmaan ruskeaa puuvillapitsinauhaa. Ja koska en vieläkään osannut lopettaa näpertelyä, ompelin vielä nukenvaatevarastoon samantapaisen mekon. Skannasin Mekkotehdas-kirjasta Orelma-mekon pienoiskaavakuvat tietokoneelle, suurensin, tulostin ja tein pieniä muokkauksia. Toimi tässä mallissa! Merrin oma Mämmi-vauva oli jo nukahtanut äitinsä kainaloon, mutta onneksi Nuppiksen Aapo-vauva oli vielä hereillä, niin sain napattua kuvan. (Nuppis on antanut nukelleen Aapo-nimen ollessaan 1,5-vuotias. Nyt 4-vuotiaana nimi on alkanut aiheuttaa päänvaivaa, koska sehän on pojan nimi, ja Aapo on tyttö! Kaikesta huolimatta Aapo on edelleen Aapo. Aapo Eemel-Roos-Eemel.)

Mekkotehdas-kirjan (Etula & Valkeapää, 2012) Orelma-mekko pienennettynä. 
Pääntiellä kuminauhakuja.
Aapo-nukke: My Little Baby Born


Tanssiaiset ja muut ihanat mekkojuhlat alkakoon!

Kommentit

 1. Voi ihanuus! Hieno mekko :)Ihania noi yksityiskohdat!

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Mekkotehdas kirja pitäisi minun jostain saada ja päästä tekemään näitä ihania mekkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo nukenmekko on siis Mekkotehtaan innoittama, mutta isompi mekko on Ottobre-lehden Viviella. Mekkotehdas-kirjassa on monta toinen toistaan viehättävämpää mekkoa. Itselläni on moni niistä vasta suunnitteluasteella...

   Poista
 3. Kauniita mekkoja olet tehnyt! Jonkun linkin kautta löysin tänne, ja ihana on blogisi, heti liityin lukijaksi! :) Itsekin olen katsellut tuota Viviella-mekkoa kokeilumielessä. Pitänee kai vihdoin kokeilla sitä. Tervetuloa kurkkimaan myös meikäläisen tekeleitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogini lukijaksi! Viviella-mekosta tuli oma suosikkini. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Harmi, kun koot loppuvat 92 cm:iin. Kai sitä voisi ainakin yhden koon yrittää suurentaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa