Piparin tuoksua, tonttujen juoksua, siinäkö joulu on (oli)?

Joulukalenterin luukut avautuivat tänä vuonna tämän äidin mielestä hurjaa vauhtia. Nuppis ja Merri ovat asiasta eri mieltä, mutta minun olisi tehnyt mieli salaa sulkea muutama luukku. Tämä blogikaan ei ole päivittynyt aikoihin. Paljon jouluideoita jäi toteuttamatta, mutta jotain kuitenkin ehti pukinkonttiinkin asti. Ehkäpä ne ehtivät tännekin vähitellen.

Olemme yleensä leiponeet joulupipareita itsenäisyyspäivänä. Tänä vuonna piparit paistuivat 12 vuorokautta "myöhässä", mutta paistuivatpa kuitenkin! Postitettavat joulukortit ehtivät kuin ehtivätkin ajoissa postiin, mutta nolona on todettava, että oman postitoimiston jaettavaksi jäänyt kasa on edelleen tuossa pöydällä... Voisiko vielä sulkea niitä kalenteriluukkuja?


Joulukortit teimme yhdessä Nuppiksen kanssa. Korttien joulupiparit on leivottu valmistamalla lihatiskistyroxista (siis sellaisesta, johon joissakin kaupoissa on pakataan esim. jauheliha) leimasin: syroxista leikattiin sopiva pala, johon lyijykynällä painamalla piirrettiin joulupipari koristeineen. Leimasimeen siveltiin niukasti ruskeaa sormiväriä ja painettiin kuva korttipohjalle. Leimasimen takapuolelle tehtiin maalarinteipistä leimasimen nostamista helpottava viritelmä. Helppoa grafiikkaa!


Löysinpä muuten vielä arkistoistani kuvan 6,5 vuoden takaisista hääkutsuistamme, jotka on tehty samalla tekniikalla.


Piparinmakuista uutta vuotta!  
(Niin - ainakin meillä syödään edelleen niitä "myöhässä" leivottuja joulupipareita.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa