Valkopyykkiä

Kesällä uskaltaa lapsillekin pukea valkoista. Ei haittaa, vaikka tahrat eivät pesussa aivan lähtisi: pyykit ulos narulle ja aurinko hoitaa lopun tahranpoiston. Siispä Nuppis ja Merri saivat valkoisia kesähousuja. 


Meidän tytöillä on melkein jokainen päivä mekkopäivä. Tällaiset 3/4-pituiset housut sopivat hyvin tunikoiden ja mekkojen kanssa. Päivän lämmetessä ne on helppo tarvittaessa riisua pois ja taas tarvittaessa pukea takaisin jalkaan. Kuten taustalla näkyvistä puista huomaa, näiden kuvien ottamisesta on jo pari viikkoa aikaa. Juuri, kun sain housut narulle, alkoi sataa, ja jatkoin kuvaamista leikkimökin suojassa leikkikahvia maistellen.

 Housut ylävasemmalla: Ottobre 4/2012 Forest Walk, 98 cm ja 122 cm (resorivyötärön tilalla kuminauhavyötärö: Ottobre 6/2012 Ropina, 104 cm ja 122 cm)
Housut alaoikealla: Ottobre 1/2011 Cinnamon, 104 cm ja 122 cm (molempien lahkeita lyhennetty n. 9 cm)
Kangas: Kestovaippakauppa (92 % puuvilla, 8 % lycra)

Harvoin tulen laskeskelleeksi ompelun kannattavuutta, koska monet kankaat ovat sen verran hintavia, että aika usein samaan hintaan saisi vaatteita kaupastakin. Ompelukoneissakin on rahaa kiinni, mutta menköön harrastuksen piikkiin. Harrastuksen piikkiin menköön myös se aika, jota ompeluksiin tulee käytettyä. Näitä housuja ommellessa tulin laskeskelleeksi, että jos otetaan huomioon vain materiaalit, tuli yksien housujen hinnaksi hieman päälle 4 euroa. Siihen hintaan ei kyllä kaupasta housuja saa - varsinkaan näin laadukkaan tuntuisesta materiaalista. Mamma kertoi, että Nuppis oli suositellut mammankin hankkivan "hoummeid"-merkkisiä vaatteita, koska ne ovat Nuppiksen mukaan kestävämpiä. Ompeluharrastus siis jatkukoon! (Ja mamma: voit jättää tilauksen, jos tulet lastenvahdiksi...)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa