Ja sitten se mopo karkasi käsistä


Seudullemme rantautui syyskuussa NOSH-lastenvaatekutsut. Sain kunnian pitää paikkakunnan ensimmäiset NOSH-kutsut, jotka olivat myös ensimmäiset pitämäni kotikutsut ikinä. Nuppis nimesi kutsut kangasjuhliaisiksi. Yhteistuumin Nuppiksen ja Merrin kanssa järjestimme kangasjuhliaisia. Järjestelyavuksemme tuli myös ystäväni Aila, joka olikin täystyöllistetty Nuppis- ja Merriprinsessojen hovineitona: kynnet piti lakata ja tehdä hienot kampaukset. Kampauksia taidettiin tehdä kaksi per pää, kun lettikampauksien jälkeen päädyttiinkin kiharakampauksiin. Kun juhliaisiltapäivä vihdoin koitti, oli tupamme täynnä naisia ja lapsia. Miehiltä oli pääsy kielletty. Siis sellaisilta isoilta miehiltä.

Mopo karkasi virallisesti käsistä jo ennen kangasjuhliaisia. Edellisessä kirjotuksessani kerroinkin kummipojalle tekemistäni hernepusseista. Hernepussi-innostus jäi päälle, kun tajusin, että tilkkulaatikon pienimmätkin aarrepalat voisi ommella hernepussiksi. Siitä se idea sitten syntyi. Ompelin kaikille juhliaisvieraillemme muistoksi hernepussin tilkkulaatikkoni NOSH-kankaista.


Innostuin pitämään NOSH-kutsut, koska lastenvaatteiden lisäksi olisi mahdollisuus tilata myös niitä samoja luomukankaita, joista vaatteet on tehty. Kangaskaappi saikin mukavasti lisäväriä kutsuilta. Tai oikeastaan nämä kankaat eivät ehtineet edes kangaskaappiin, vaan pääsivät heti käsittelyyn. Tässä muutama alkupala, mutta lupaan, että lisää on tulossa, kunhan saan kuvattua loput NOSH-ompelukseni.
 
Mekon kaava: kaava muokattu peruspaidan kaavasta, 122 cm
Paidan kaava: Ottobre 1/2012 Buttoned Up, 86 cm
Pipokaava: sovellus Baggy Lookista (Ottobre 4/2012), koko n. 53 cm
Kankaat: Nosh Organics Puuvilla-Elastaani Jersey (95 % luomupuuvillaa, 5 % elastaania) ja resori (97 % luomupuuvillaa, 3 % elastaania)

Nuppu-Vadelman automekko oli tullut pieneksi. Mekon hyvä puoli oli kuulemma siinä, että päiväkodin pojat tykkäsivät siitä. No, pitäähän sellainen mekko olla, josta pojat tykkäävät. Nuppis meinasi, että skootterikangas voisi miellyttää poikienkin silmää. Nuppiksella on eskarissa paljon poikia kavereina: ryhmässä on 6 tytön lisäksi 17 poikaa! Tähän mekkoon tuli kivat kaaritaskut pikkuaarteille.

Skootterikankaasta ompelin myös Nuutti-kummipojalle nepparipaidan ruskein resorein. Tämä kangas sopii kivasti sekä tytölle että pojalle. Lopulta kangasta riitti vielä Nuppikselle ruttupipoon.

Sen verran on pakko vielä hehkuttaa, että näitä kankaita on ihana ommella ja ompelun lomassa välillä vain sormenpäillä silitellä. Resorit myös toimivat moitteettomasta peitetikkikoneen nauhankääntäjän kanssa - kerrankin näin!

Kommentit

  1. Olisikin aika ihanat tuollaiset Nosh-kutsut :-) Tuskin niitä tänne tuppukylään saa järjestettyä, mutta haaveillahan voi :-D Kivat skootterisamikset :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivat kutsut, kun oli myynnissä kankaitakin, ja pääsi kerrankin hypistelemään niitä. Itse kun tulee harvoin enää ostettua valmiita vaatteita lapsille.

      Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa