Pikkuriikin apulaiset

Meidän odotetuin vieraamme joulukuun aamuina oli Pikkuriikki-tonttu, joka jätti Merrille ja Nuppikselle viestejä ja pieniä yllätyksiä. Varoiksi tonttupusseja on tarkisteltu vielä jouluaaton jälkeenkin, mutta ilmeisesti Pikkuriikki on jo ansaitulla lomalla. Sovin joulukuun alkupäivinä tonttuystävämme kanssa pienestä yhteistyöstä: avustin tonttua ompelemalla tytöille yhtenä iltana pehmoiset Tuike-tontut (PaaPii).


Näistäpä Nuppis sai ajatuksen, että tällaisia tonttuja voisi tehdä ihan itse - vaikka joululahjaksi. Niinpä! Kun joululoma alkoi, laitoimme pystyyn oman tonttupajan ja avustimme hieman pukkia. Nyt nämä pienet tontut kilistelevät kulkusiaan jo jokainen omassa uudessa kodissaan.

Nuppis suunnitteli tontulle kasvot. Leikkasimme jokaiselle tontulle oman kasvosabluunan kontaktimuovista. Muissa yksityiskohdissa käytimme apuna kuvioleikkureilla leikeltyjä kontaktimuovikuvioita sekä maalarinteippiä. Maalarinteipillä ja kontaktimuovilla peitimme valkoisesta lakanakankaasta kaikki kohdat, joiden halusimme jäävän valkoisiksi. Tähän puuhaan Merrikin pääsi osallistumaan. Sitten vain kastettiin vaahtomuovitupsuttimet punaiseen kangasväriin ja ryhdyttiin kankaanpainantahommiin joululaulujen soidessa taustalla.


Jokaisesta tontusta tuli erilainen. Äiti-tonttu avusti ompelemalla palaset yhteen ja lopuksi Nuppis ja Merri täyttivät tontut pikkukätösillään.
 

 Näin iloinen tonttujoukko saatiin aikaiseksi tonttupajallamme.


Mukavia viimeisiä joulukuun päiviä!

Kommentit

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa