Nuottiviivastolla

Minulla oli jo jonkin aikaa kangasaarteideni joukossa ollut mustavalkoraidallista trikoota. Alunperin siitä piti tulla jotakin itselleni, mutta yhtäkkiä huomaan, että siitä on syntynyt jotain aivan muuta!  Minkäs sille voi, jos kangas alkaa yhtäkkiä muistuttaa nuottiviivastoa. Silloin sen täytyy saada olla juuri sitä! Tässäpä yksi tämän harrastuksen viehätyksistä.

Joulupakettiin käärin Nuppu-Vadelmalle nuottipaidan.

 Paidan kaava: Ottobre 6/2012 Raide-trikoopaita, 122 cm 
  Raitakangas: KVK

Nuotit on applikoitu paitaan velourista. Paidan punaiset nuotit ovat hieman eksyksissä. Nuppiksella rytmit ovat pysyneet pienestä pitäen varsin järjestyksessä. 1,5-vuotiaana hän yritti opettaa mm. isomummiaan rytmittämään. Kapuloina oli muoviset leikkilusikat, ja kannustavasti hän ehdotti; "Yritetään yhdessä!" Se oli totista puuhaa, kuten kuvastakin näkyy.

Nuppis 20.7.2009 "Taa-taa-ti-ti-ti-ti-taa-taa"

Nyt 6-vuotiaana Nuppiksella on edelleen hyvä rytmitaju. Kotona hän leikkiessään laulaa koko ajan. Laulut jäävät helposti hänelle muistiin, ja jos sopivaa laulua ei löydy, keksii hän kyllä tarvittaessa uusia. 1,5 vuotta sitten Nuppu-Vadelma päätti aloittaa sellonsoiton. Siihenpä muuten liittyykin tämänhetkinen ompeluprojektini... Ymmärrätte ehkä nyt, että Nuppu-Vadelmalla täytyy olla juuri tällainen nuottipaita!

Nuppiksen nuottipaidan sekä Ex tempore -varispaidan lisäksi ompelin raitakankaasta vielä ristiäislahjan työkaverini pienelle poikavauvalle. Nuottiaiheen valitsin siksi, että musiikki on yksi asia, joka yhdistää minua ja työkaveriani. Bodyn lisäksi ompelin pikkukätösten ihmeteltäväksi pienen hernepussin.
 
Bodyn kaava: Ottobre 6/2012 Kisuliini 74 cm  
 Kangas: KVK


Taitaa tosin mennä tovi ennen kuin pikkuhurmuri saa tämän bodyn päälleen. Miten sitä unohtaakin, kuinka pieniä ne vauvelit oikein ovat!

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

PS. On ollut aivan mahtavaa huomata, kuinka blogini lukijamäärä kasvaa koko ajan!

Kommentit

 1. Oivallinen idea! Nuotit sopii mainiosti niin isolle kuin pienellekin, varsinkin kun molemmissa paidoissa oli juju takana. Meidänkin muusikko saattaisi tykätä nuottivaatteista, laitetaanpa idea korvan taa, kunhan ensin kerään rohkeutta ensimmäiseen aplikointiini... Onko paidoissa tukikangasta sekä kuvan että paitakankaan takana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä nuoteista on helppo aloittaa applikointi (ja jäädä koukkuun). Kuvan takana on kaksipuoleista liimaharsoa, jolla se pysyy kiinni kankaassa ja on helppo siksakata kiinni. Paitakankaan takana on sellaista irtirevittävää tukikangasta, joka siis revitään irti, kun applikointi on valmis.

   Poista
  2. Painetaan muistiin: liimaharso ja revittävä tukikangas :) . Kiitos!

   Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa