Ei taskua, ei nappia

Myönnettäköön, että usein tulee ommeltua mekkoihin tasku tai laitettua koristeeksi nappi. Jos pukijaa oikein kiukuttaa, saa niistä hyvän kiukuttelumotiivin aamuihin. (Tosin jos oikein kiukuttaa, niin vahingossa saattaa tulla kiukuteltua siitäkin, ettei ole sitä taskua tai nappia.) Kun Merri aavistaa, että olen ompelemassa hänelle jotakin, tulee hän oitis esittämään toiveensa: "Ei taskua eikä nappia!"

Nyt on nämä toiveet täytetty!

Merri ei aluksi innostunut Metsänhenget-kankaasta, mutta Nuppiksen mekon valmistuttua Merrikin toivoi siitä itselleen vaatetta. Onneksi sitä oli jäljellä pieni suikale. Iloitsin, että sekin pääsisi vaatteeksi! Perjantai-illalla pääsin leikkelemään kankaita vailla suurempia suunnitelmia. Siis vain leikkelin, kappale kerrallaan. Sellainen tekeminen on joskus rentouttavaa.

Mekon kaavapohja: Ottobre 4/2011 More Gray -raglanpaita, 110 cm
Mekon kangas: Selia/Jarmo Manninen & Leena Renko Metsänhenget (95 % puuvillaa, 5 % lycraa), 
Nosh Organics/luomupuuvillajersey (yksivärinen munakoiso ja polka dots savi/valkoinen) ja pinkki resori
 
Znok Designin Bambi-trikoosta ompelin samaa kaavaa muokaten tunikan, jossa on resorikanttaus myös helmassa. Helma sekä hihat ovat tunikassa kapeammat. 
 
Onnistuin pyörittelemään kaavoja niin, että sain kuin sainkin leikeltyä leggingsit Noshin munakoison värisestä jerseystä (samaa kuin Metsänhenget-mekossa). Ne sopivat kivasti Bambi-tunikaan. Metsänhenget-mekon kaveriksi ajattelin ehdottaa pinkkiraidallisia sukkahousuja.

Tunikan kaavapohja: Ottobre 4/2011 More Gray -raglanpaita, 110 cm
Tunikan kangas: Sampsukka/Znok Design Bambi-trikoo (95 % luomupuuvillaa, 5 % lycraa), savenvärinen resori Nosh Organics
Leggingsien kaava: Ottobre 6/2012 Ropina, 104 cm (pidennetty hieman)
Leggingsien kangas: Nosh Organics luomupuuvillajersey (munakoiso)

Uudet vaatteet saivat iloisen vastaanoton. Muutamaa toivetta en kuitenkaan kyennyt täyttämään: Bambi-kangas olisi ensinnäkin pitänyt leikata siten, että kuvio olisi ollut ylösalaisin, ja toiseksi Merri olisi halunnut saksia sen itse.

Kommentit

  1. Kauniit taskuttomat ja napittomat tunikat!!! Tuo bambikangas on kyllä herkku, pakko kai sitä on vähän itsellekin tilata :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa