Pussukoita koulutielle

Nuppu-Vadelma menee ylihuomenna ensimmäiselle luokalle. Valmisteluja tuota suurta päivää varten on tehty vähitellen pitkin kesää. Ensin taidettiin löytää kiva reppu, sitten yhdessä suunniteltiin ja ommeltiin penaali, hankittiin vähän kyniä ja vaihdettiin lopulta huonejärjestystäkin, jotta saatiin paikka koulupöydälle. Nyt kaikki on valmista.

Satuttiin näkemään Fiskarsissa kivoja pikkupussukoita, joista idea kynäpussukkaan sai alkunsa. Nuppis suunnitteli kuvan ja valitsi kankaat, äiti toteutti. Penaali on vuoritettu, jotta se kestäisi paremmin käytössä.


Pienoisena hienosäätönä ompelin Nuppiksen reppuun kiinnitettävän pikkupussukan tärkeille pikkuesineille: avaimille ja bussikortille. Pussukan saa kiinni repussa olevaan nauhaan ja pussukan sisällä on lenkki, johon vielä saa avaimen kiinni.


Aloin korjailla omia kovassa käytössä olleita avain-/kännykkäpussukoita ja yhtäkkiä huomasin ompelevani kokonaan uutta. Vanhat olivatkin aika kuluneita, vaikka tuli nekin korjattua. Itse olen tykännyt tällaisesta kevyestä mallista, jonka sisälle mahtuu työpuhelin ja kynä. Työavaimet roikkuvat pussukan takana ja ovat helposti irrotettavissa. Tilkkulaatikosta löytyi sopiva tilkku Marimekon Muija-kangasta ja vuorin ompelin punaisesta puuvillakankaasta. Enpä muuten olekaan muistanut/ennättänyt esitellä, mitä tästä Muija-kankaasta alkukesästä ompelin. Ehkä se joskus vielä ehtii blogiin saakka... Aikaisempi perhospussukka löytyy täältä ja vanhat valokuvat koristavat pussukkaa, joka taas löytyy täältä.


Näillä eväillä lähdemme koulutielle. Minä huomenna ja Nuppis sitten V I H D O I N tiistaina.

Iloa ja intoa uuteen lukuvuoteen!

Kommentit

 1. Ihanaa koulutietä molemmille <3

  VastaaPoista
 2. Hienot ideat molemmissa pussukoissa. Minullakin on ollut suunnitelmissa vastaavanlainen jo vuosia, joskohan nyt se inspiraatio iskisi. Onnea alkavaan kouluvuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaisia pikkuompeluksia on kiva tehdä, se ryhtyminen taitaa olla se suurin askel...

   Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa