Kevätpyrähdyksiä

Hipun puutarhassa kukkivat tulppaanit ja narsissit. Pientareet ovat keltaisenaan leskenlehtiä. Peipot visertävät ja sinivuokot kukkivat. Miten kevät onkaan ihanaa aikaa!

Kevät on hyvä syy päivittää hieman vaatekaappeja. Pitkiä hihoja ei enää tarvita, mutta lyhyet säästetään kesään. Siispä 3/4-hihoja ompelemaan! Harmaan pitsihelmaisen Hippu-tunikan ompelin jo viime syksynä itselleni uutta kaavaa kokeillen. Lukuisista korjausompeluyrityksistäkin huolimatta se ei tuntunut hyvältä päällä. Onneksi ihana kangas tuli käyttöön, kun saksin tunikasta tunikan Nuppu-Vadelmalle. Ompelu sujuikin hetkessä, kun hyödynsin valmiit hihansuut ja pitsihelman. 


Tunikan kaava: Ottobre 6/2013 Pumpkin Pie, 134 cm (hihojen mallia muutettu)
Tunikan kangas: Hipun puutarha, PaaPii
Leggingsit: Ottobre 6/2012 Ropina, 128 cm (pidennetty n. 5 cm)
Leggingsien kangas: Noshin luomujersey (mustavalkoinen miniraita)

Nuppis sai 3/4-hihaa myös kevään keltaisesta. Musta-valkoraitaiset leggingsit sopivat kivasti molempiin tunikoihin. Takaovesta tehtiin pikainen kevätpyrähdys ulos ilman takkia tässäkin tunikassa.Kun omasta kaapista hävisi yksi tunika, mahtui sinne yksi uusi tilalle. Tällä kertaa en uskaltanut ottaa riskejä, vaan luotin käytössä hyväksi havaitsemaani kaavan. Tällä kaavalla olen ommellut pari vuotta sitten yhden eniten käyttämistäni vaatteista. Tässäkin on 3/4-hihat, jotka on hieman pussitettu. Empiresauma onnistui kuviosta huolimatta kivasti.


Aikuisen tunikan kaava: Ottobre 5/2010 Susie (oma sovellus)
Keltainen kangas: Anemone Paisley, Noshin luomupuuvillajersey

Raikkaita kevätpyrähdyksiä ja auringonpaistetta kaikille! Ihanaa, kun blogini on saanut taas muutamia uusia lukijoita. Tervetuloa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa