Pitsimattoja ja toteutuneita sisustusunelmia

Yksi pohdinnan alla oleva kysymys tällä hetkellä kuuluu: kuinka monta virkattua pitsimattoa voi yhdessä kodissa olla? Ainakin kaksi, mutta ehkä enemmänkin... 

Keittiö tuntuu nopeasti ajateltuna aika hurjalta paikalta valkoiselle pitsimatolle. Siinä se kuitenkin on nyt ollut yli kuukauden ja on edelleen puhdas. WC:n maton olen useamman kerran pessyt pesukoneessa ja kuivattanut kuivausrummussa, joten samaan käsittelyyn pääsee myös keittiön matto tarpeen tullen. Oikeastaan aika kätevää, vai mitä!

Keittiön matto on virkattu Lankavan Juhannusruusu-maton ohjeella trikookuteesta. Se olisi sopinut ihanasti meillä myös työhuoneeseen, eteiseen ja Nuppu-Vadelman huoneeseen.

WC:n matto löytyi muuttolaatikoita tyhjentäessä. Olin sen joskusvirkannut, mutta sille ei ollut aikaisemmin löytynyt paikkaa. Matto on virkattu Lankavan pienen Marketta-maton ohjeella ontelokuteesta.

Pitsimattojen virkkaaminen on koukuttavaa puuhaa, mutta suosittelen jakamaan urakan useammalle päivälle. Ainakin minulla niskat menevät jumiin, jos ei malta ajoissa lopettaa.

Uuden kodin suunnittelussa saimme avuksemme Sisustustoimisto Huoneen Liisa Järvisalon. Ilman Liisan apua emme olisi ikinä pysyneet aikataulussa, kun asuimme rakennusvaiheessa itse vielä eri paikkakunnalla. Liisan avulla kodista tuli meidän näköinen. Kuvissa ei näy kunnolla keittiön ruokapöydän takana oleva tapettiseinä. Siinä on Marimekon Muija-kuosia keittiön kaappien ja pöytätason kanssa samassa valko-beigessä sävyssä. Liisan ehdotettua ensimmäisenä juuri sitä tapettia tiesin, että hän oli ymmärtänyt täysin sen, mitä olimme toivoneet. Enkä muuten olisi itse varmaankaan keksinyt ensimmäisenä ryhtyä tapetoimaan keittiön seinää! 

Muistan maininneeni Liisalle, että tykkään pitsimatoista. Nehän meille nyt sopii!

Kommentit

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa