Lämpöisiä unia

Kun kerran lomalla ryhdyin ompelemaan itselleni, päätin vihdoin ommella kauan suunnitteilla olleen yömekon. Kangas ehti vaihtua monta kertaa - ja se vaihtui vielä aivan viime hetkelläkin. Nyt suorastaan harmittaa, etten ole aikaisemmin ommellut itselleni yömekkoa, sillä tämä on täydellinen: tarpeeksi pitkä (hipoo lähes lattiaa), ei kutistu pesussa (kangas esipesty) ja unelmapehmeä (Noshin luomupuuvillaa).


Yömekon kaava löytyi Ottobre 6/2015 -lehdestä (Sweet mama). Pidensin kaavaa noin 30 cm ja leikkasin hihat Ottobre CW 303 -paitakaavan mukaan (lisäsin leveyttä kumpaankin sivuun n. ½ cm). Näissä näytti olevan sama kaavapohja.


Jotta nautinto olisi vielä täydellisempi, varpaat pysyvät lämpiminä vuoden 2016 joulukalenterisukissa. Ihanan joulukalenterin suunnitteli Niina Laitinen. Jokaisena joulukuun päivänä avautui uusi pätkä ohjetta ja aattona sukat olivat valmiit (melkein). Nämä pitsisukat ovat nimeltään Jouluyö ja lankana niissä on lankalaatikosta löytynyt aloeveraa ja jojoba-öljyä sisältävä Nalle-lanka. Uusia sukkaprojekteja on luvassa, joten kannattaa liittyä Taimitarha-ryhmään Facebookissa. Kuvassa näkyvä upea isoäidinnelöpeitto on perintökalleus, jonka on virkannut isomummini.Kommentit

  1. Tää oli livenäkin niin hieno ❤

    VastaaPoista
  2. Mä oon koukussa yömekkojen ompeluun. Kaikkia en ees oo kehdannu blogata, vissiin yhden vaina. Mutta näin saa just oikean mittaisia ja mallisia, ja just sellasella kuosilla ku ite haluu. Sulla on lämpöiset värit <3 Nyt alko itelle tekeen mieli kapea raidallista, leveillä raidoilla jo onkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa