Annun ja Ollin uudet vaattet (sis. kaavat)

Ensi viikolla alkaa koulu. Nuppis on jo 4.-luokkalainen ja Merriä kovin jännittää 1. luokan aloitus. Meillä onkin sitten kaksi ekaluokkalaista, kun minäkin vastaanotan uudet ekaluokkalaiset omassa koulussani.

Olen valmistautunut kouluvuoden alkuun tutustumalla uusiin työkavereihini Annuun ja Olliin. He ovat kaveruksia Seikkailujen aapisesta.

Annu ja Olli

Olli-kanin kavereita löytyy vielä Ikeasta. Annu-kettuja ei enää sieltä kannattanutkaan etsiä, mutta onneksi minulla on niitä nyt jopa kaksin kappalein, kiitos Nanne ja Miia! 💗 Tutustumisen lomassa ompelin kaveruksille vaatteet kouluun.

Annu-kettu asuu Vaapukkametsässä. Annun vaatetuskin on vadelmainen. Hän sai ylleen valkoisen topin, pitsihelmaisen hameen ja rusettipannan. Kaavat vaatteisiin löytyvät täältäKanttasin trikootopin pääntien ja kädentiet resorikaitaleella, joten niihin ei tarvitse jättää saumanvaroja. Lisää sivusaumoihin 1 cm saumanvaroja ja helmaan 1,5-2 cm päärmevaraa.
Annu

Olli-kani eksyi hetkeksi rakennusmestari-isänsä rakenunustyömaalle, mutta haistoi hyvin äkkiä porkkanaviljelmät! Kaavat Ollin paitaan löytyvät täältä ja housuihin täältä. Kaavat ovat joustaville kankaille. Lisää housuihin kauttaaltaan 1 cm:n saumanvarat. Paidan pääntie ja hihansuut kanttasin resorikaitaleella, joten niihin ei tarvitse jättää saumanvaroja. Lisää sivusaumoihin 1 cm saumanvaroja ja helmaan 1,5-2 cm päärmevaraa. O-kirjain on applikoitu etukappaleelle ennen kappaleiden yhdistämistä toisiinsa.


Olli

Olli

Ollinkin vaatteet on ommeltu joustavista kankaista. Tilkkulaatikoistani löytyi sopivaa keltaista veluria ja farkkucollegea. Farkut ovat mukavat päällä, koska hännälle on pieni kolo ja vyötäröllä ja lahkeensuissa on resorit. Takataskut ovat ihan oikeat taskut, jonne voi piilotella vaikkapa kirjaimia tai myöhemmin pidempiäkin viestejä.Olli ja Annu eivät uskalla kertoa ystävyydestään muille: kanit ja ketut eivät yleensä ole ystäviä keskenään. Niinpä he tapaavat Piilopuulla koulureittiensä risteyksessä aina ennen koulun alkua ja koulun jälkeen. Annu osaa jo lukea, mutta Olli opettelee vielä.

Minun, Annun ja Ollin ekaluokassa lähes kaikki oppilaat opiskelevat suomea toisena kielenään ja ovat kotoisin eri puolilta maapalloa. Luvassa on siis mielenkiintoinen seikkailu!

Annu ja Olli

Annu ja Olli
  
Turvallista koulutietä ja mukavaa seikkailua erityisesti kaikille ekaluokan aloittaville koululaisille!

Kommentit

  1. Kiitos kaavoista, Jenni! Olipa mukava löytö.
    Työn iloa sinulle alkavaan uuteen kouluvuoteen!

    Kirsi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Numerokortit seinälle