Kaavoja valmisvaatteista (ompelukset 12, 16, 18 ja 19/2019)

Minun piti ommella Merrille ja Nuppikselle joululahjaksi paidat Hellinin Poniletti-jerseystä, mutta ajanpuutteen vuoksi käärinkin pakettiin kankaat ja lupasin kuunnella tyttöjen toiveita. Mikäli paidat olisivat ehtineet joulupaketteihin, olisivat ne olleet erilaiset kuin nämä toiveiden mukaan tehdyt. Parempi siis näin!

Nuppis tiesi heti, millainen paita vihreästä kankaasta tulee (Murusia 18/2019). Kaava on oma muunnelma eräästä Espritin paidasta piirretystä kaavasta. Yksi vastaava löytyy jo vaatekaapista. Merrin toiveet ovat yleensä monimutkaisempia (Murusia 19/2019). Missään nimessä ei saa tahdä samanmallista paitaa kuin jo vaatekaapista löytyy. Tämä paitasuunnitelma taisi saada aika paljon virikkeitä jäljempänä esittelemästäni omasta paitakokeilustani.
Vihreän paidan kaava: oma versio kaupasta ostetusta Esprit-paidasta 140/146 (helmaan lisätty 4,5 cm, sivusaumoihin 1,5 cm, vyötärökaitale 70 x 10 cm, sis. sv:t).
Vaaleanpunaisen paidan kaava: oma sovellus Esprit-paidan ja Railway Stripes -kaavan (Ottobre 6/2016) pohjalta, 134 cm (hihoihin lisätty pituutta 1,5 cm ja ommellessa kavennettu hihasaumoja, seuraavassa vastaavassa paidassa voisi pidentää hieman etu- ja takakappaletta)
Kangas: Poniletti, Hellin

Oma paitakokeiluni (Murusia 16/2019) on tässä. Kaava on piirretty Noshin Fiilis-paidasta.


Kaava: oma sovellus Noshin Fiilis-paidasta (hihoihin lisätty pituutta 1,5-2 cm, helmaan 2, 5 cm ja sivusaumojen alaosaan lisätty saumanvaroja 1,5 cm)
Kangas: PaaPii

Talvikuvista löytyi myös äidille ompelemani paita (Murusia 12/2019), jonka kaava on myös piirretty valmiista vaatteesta, tällä kertaa Marimekon paidasta.
Kaava: piirretty Marimekon paidasta
Kangas: Suhasu, Nosh
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa