Lomahaalarit (ompelukset 36-37/2019)

Kesälomaa ehti kulua melkein kaksi viikkoa ilman ompelukoneita. Jonkinlainen pehmeä lasku yli kuukauden ompelutauon jälkeen olisi voinut olla hyvä idea, mutta päätin nyt kuitenkin ryhtyä ompelemaan vaikeimman kautta: ilman valmista kaavaa!

Merrin lempiasuja ovat haalarit. Siis haalarit, joissa ei ole nappeja, neppejä, vetoketjuja tms. Jopa hänen lempijuhla-asunsa on nämä kriteerit täyttävä haalari, jossa on pitsinen yläosa ja musta alaosa. Kauppojen haalarit ovat usein sellaisia, etteivät ne pysy päällä (esim. naruolkaimet) tai sitten niissä on tyyliin nepparit selässä, jolloin itsenäinen wc:ssä käyminen on varsin hankalaa. Yksi mieleinen haalarimalli on löytynyt kauppojenkin valikoimista, mutta siinä on ongelmana kankaan nopea kuluminen.

Törmäsin It's always autumn -blogissa suorastaan täydelliseen haalarimalliin. Blogista voi myös tulostaa kaavan koossa "4T" (ehkä n. 104 cm, arvelisin), mutta Merri tarvitsee jo koon 140 cm. Idean pohjalta lähdin piirtämään itse vastaavaa kaavaa oikeassa koossa. Merri sai valita jämäkangaslaatikosta mieleiset kankaat. Tapahtui suorastaan ihme: tästä kokeiluversiosta tuli aivan täydellinen! Eikös isosisko halunnut sitten samanlaisen, joten pääsin vielä harjoittelemaan kaavan suurentamista toistamiseen, nyt kokoon 152 cm. Kyllä nyt kelpaa lomailla ihanissa lomahaalareissa!


 Haalarin kaava: oma (idea: It's always autumn -blogi)
Yläosan kankaat: PaaPii ja Jyväskylän kangaskauppa
Alaosan kankaat: Nosh Organics
Mindy-koira on palannut kotiin äitiyslomaltaan. Pääsiäisen aikoihin syntyi kolme suloista pentua. Nyt parasta on olla rapsuteltavana, reippaat lenkit, palloleikki, piiloleikki sekä synttärilahjaksi saatu jättiluu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa