Huppareita helmikuuksi

Ompelulistalla on pitkään ollut pari hupparia, joihin on kankaat olleet odottamassa jo tovin. Ensimmäinen huppari valmistui itselle Vimman Letti-joustocollegesta ja toinen huppari Merrille Verson puodin Paratiisin karuselli -joustocollegesta. 

Olen tehnyt monta tunikaa Ottobren Hide Away -kaavaa muokaten (Ottobre 2/2017). Nyt päätin toteuttaa alkuperäisen mallin mukaisen hupparin. Pieniä muutoksia tein kaavaan nytkin: Huppu on vuoritettu mustalla jerseyllä, helmakaitale ja hihansuukaitaleet on tehty resorin sijaan samasta joustocollegesta. Helmakaitaleeseen lisäsin väljyyttä leveyteen yhteensä 10 cm ja sen on myös alkuperäistä mallia hieman leveämpi. Hihoihin lisäsin pituutta 4 cm, helmaankin 3,5 cm.



Merri on odottanut heppahuppariaan varmaan vuoden päivät. Tulipa sekin nyt tehtyä vihdoin! Alunperin toiveissa oli pitkä huppari, mutta nyt sen piti ehdottomasti olla lyhyt. Kokeilin Kahden-paidan kaavaa kirjasta Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin. Kaava oli kapeampi kuin Ottobren hupparikaavat ja sopi siksi hyvin Merrille. Eteen piti ehdottomasti tulla tasku. Sen kohdistaminen olikin tarkkaa puuhaa!



Alemmassa kuvassa näkyvät lempileggingsit saivat jatkoaikaa uusien polvien myötä. Niistä lisää ohjeineen seuraavassa postauksessa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Eikä - lempileggareissa reikä! (sis. ohjeet rikkinäisen polven korjaamiseen)