Piparin tuoksua joulukuuseen taikapipareilla
Tässä pieni jouluvinkki, jonka ehtii vielä mainiosti toteuttaa. Leivoimme taikataikinasta joulupipareita joulukuuseen - ja mikä parasta - nämä myös tuoksuvat joulupipareilta! Syödä niitä ei voi, mutta niinpä ne säilyvät seuraaviinkin jouluihin.
Sain kesällä idean värjätä taikataikinaa mausteilla. Kerron niistä kokeiluista myöhemmin. Joulupipareita varten värjäsin taikataikinan neilikalla, kanelilla ja kaakaojauheella. Väri ja tuoksu ovat lähellä aitoa joulupiparia. Annoin taikinan jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin leivoimme niistä piparkakkuja. Taikinaa kannattaa ensin pehmittää käsissä, jotta se ei murene niin helpolla. Reikä on kätevä tehdä mehupillillä. Taikataikinapiparkakut kovettuvat huoneenlämmössäkin, mutta itse nopeutin kovettumista laittamalla ne noin 100-150-asteiseen uuniin tunniksi tai pariksi. Kannattaa välillä kurkistaa uuniin ja kokeilla, ovatko piparit kovia.
"Sokerikuorrutukset" tein valkoisella tekstiilikohovärillä. Kun kuorrutukset olivat kuivuneet, laitoimme erilaisista punasävyisistä nauhoista pipareihin ripustuslenkit. Nyt vaan odotellaan, että saamme ripustella ne kuuseen.
Tässä vielä yksi ohje taikataikinaan:
- 2 dl suolaa
- 4 dl jauhoja
- 3 rkl ruokaöljyä (enemmänkin)
- 1 3/4 dl kuumaa vettä (keitä)
- (mausteita reilusti: joulupipareihin neilikkaa, kanelia ja kaakaojauhetta)
Aivan ihania! Joko teillä on kuusi sisälläkin? :) Ota sitten kuva myös siitä kun piparit on oksilla!
VastaaPoistaVoi miten ihana idea!
VastaaPoistaKuusi tuodaan tänään sisälle, joten laitan kuusikuvankin sitten, kun koristeet ovat paikoillaan :)
VastaaPoista