Automattopeitto kummipojalle

Viikonloppuna minusta tuli kummitäti. Siitä asti, kun olen päässyt ripiltä, olen haaveillut kummilapsesta. Nyt yli 17 vuoden odotus palkittiin, kun pääsin kummiksi veljenpojalle. Täti on saanut uuden murusen! 
(Tässä blogissa tädin kummimurusta kutsutaan Nuutiksi.)

Vihdoin saan myös paljastaa, mitä olen viime viikot näperrellyt... Tässä se on: Nuutin ristiäislahja! 


Se on leikkimatto, jossa Nuutti voi aluksi vain köllötellä ja ihmetellä värejä. Se sopii myös pinnasänkyyn päiväpeitoksi. Kun ikää tulee hieman enemmän, siinä voi leikkiä autoleikkejä, ja ehkäpä sitten vielä isompana, kun autoleikit eivät enää kiinnosta, sitä voi käyttää vaikkapa torkkupeittona. Oikea monitoimipeitto!

Idean peittoon olen saanut Millan SOL13-blogista. Nyt sain hyvän syyn toteuttaa oman versioni peitosta. Kaipasin inspiraatiota talojen tekemiseen ja keksin sitten toteuttaa talot niin, että ne muistuttavat ainakin jossakin määrin Nuutin isovanhempien, tätien ja enon tämänhetkisiä taloja. Yksi taloista on Nuutin talo Pyhäjärven rannalla.

Peittosuunnitelma syntyi aluksi ruskealle voimapaperille. Alkuperäisessä ideassa tausta ja kadut on maalattu. Itse kokosin taustan kahdesta erisävyisestä vihreästä lakanakankaasta ja applikoin päälle kadut. Myös kaikki talot ja puut on applikoitu. Kiinnitin ensin tilkut kankaalle kaksipuoleisen tukikankaan avulla. Lopuksi painoin suojatiet ja katuviivat valkoisella kangasvärillä. Suojatiet painoin kontaktimuovin avulla ja katuviivat rajasin maalarinteipillä. Lopuksi laitoin peittoon lämmikkeeksi ja pehmikkeeksi muutaman vanukerroksen ja ompelin tummanvihreää lakanakangasta taustaksi ja reunoja kehystämään.


Tämä oli huikea projekti, jota olisi voinut vain jatkaa ja jatkaa uusilla yksityiskohdilla. Yhdessä Nuppu-Vadelma-serkun kanssa teimme vielä lahjaan sopivan ristiäiskortin pienelle prinssille.


Lentohaleja ja -suukkoja hurmaavalle kummipojalleni!


Kommentit

 1. Ou wau! Aivan upea luomus. Poika tykkää varmasti isompanakin ja ajelee pikkuautoillaan pitkin teitä.

  VastaaPoista
 2. Siis niin ihana! Voi mahtavuus Jenni!

  VastaaPoista
 3. Ihana! Todella kekselijästä =)

  VastaaPoista
 4. Aivan loistava idea ja niin kaunis toteutus!! <3

  VastaaPoista
 5. Sanoinkuvaamattoman hieno! Ja just niin ajaton, vauvasta isoksipojaksi, melkein mieheksi asti :)

  VastaaPoista
 6. Upea! Teitkö aplikoinnit ihan siksakilla vai suoralla ompeleella?

  VastaaPoista
 7. Ihania töitä, jään mielenkiinnolla odottelemaan mitä tulee seuraavaksi. Jään lukijaksi ja lisäsin omaan blogiluetteloon sinun omasi:)

  VastaaPoista
 8. Hei, ekaa kertaa eksyin sattumalta sivuillesi. Ihania juttuja ja mahtavia ideoita, itsekin kärsin näpertelyvimmasta. :) Tämä peitto on ihan huippu ja voi onnekasta Nuuttia, kun on kummitäti, joka antaa aikaansa tälläkin tavalla. Rakkaudella tehty peitto! Täytyypä piipahtaa toistekin...

  VastaaPoista
 9. Tosi upee peitto!! Siitä on varmasti iloa vielä Nuutin lasten lapsillekkin! :)

  VastaaPoista
 10. Älyttömän hieno idea, taidolla suunniteltu ja uskomattoman upea toteutus! Pitääpä vähän penkoa sun blogia lisää :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa