Valoa ja tunnelmaa pimeään

Joulukuu on pimeää aikaa - varsinkin, kun täällä etelässä ei ole luntakaan. On aika tuoda sisälle valo ja lumen hohde. Pimeässä pienikin valo on kaunis ja tunnelmallinen. 

Osallistun tällä postauksella nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://sisustusniksit.fi/  ex-työkaverini Merjan kutsumana. Kilpailussa voit äänestää parasta blogikirjoitusta ja voittaa 300 €:n valaisinlahjakortin. Äänestys alkaa 20.12.

Pitkän harkinnan jälkeen hankin joitakin vuosia sitten meille Aarikan kauniin Keisarinna-valaisimen. Se on edelleen lempivalaisimeni. Vanhassa kodissa se valaisi makuuhuonetta. Uudessa kodissamme se on päässyt paraatipaikelle eteiseen: se näkyy ulko-ovelle heti sisälle tullessa, mutta myös keittiöön ja olohuoneeseen. 

Pikkujoulun aikoihin valaisin sai kaverikseen pienen kuusen. Sinkkiämpäriin kätkeytyy kätevästi led-lamppujen paristokotelo. Koristeet vain puuttuivat, koska eiväthän ne voineet olla mitä tahansa, vaan niiden piti sopia valaisimeen. Eilen loman alkamisen kunniaksi keittelin soodataikinan ja leivoin koristeet kuuseen. Niistä tuli ihanat!Meiltä puuttuu eteisestä kokonaan vielä kattovalaisimet. Kun kyllästymme tunnelmointiin, on aika haaveilla niistä. Samassa linjassa olisi paikka kahdelle kattovalaisimelle. Valaisimet saisivat siis olla samanlaiset. Toinen valaisin tulee lähes kattoon asti ulottuvan liukuovikaapiston eteen, joten valaisimet eivät voi roikkua kovin alhalla, jotta kaapin ylähyllyä pystyy edelleen hyödyntämään. Ja tietysti valaisimen pitäisi sopia tuohon Keisarinnaan. Plafondi Kolme voisi olla sellainen. Kaunis ja yksinkertainen olisi myös Plafondi Colin. Koska ihastuin myös Round-kattoplafondiin, taidan vielä jäädä pohtimaan asiaa. Minkä sinä näistä valitsisit?

Haastan mukaan ystäväni Ailan kertomaan upeista valaisinratkaisuistaan. Kunniapaikalla eteisen kaapin päällä asustelee juuri Ailan tekemä suuri enkeli. Toinen enkeli on ystäväni Lauran tekemä.Rauhallista ja tunnelmallista joulunaikaa!Kommentit

  1. No nyt mäkin testaan soodaa ;-) ihana juttu! Ja tuo on kyllä hieno lamppu! Siinä on kun korut kaulassa :-D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Eikä - lempileggareissa reikä! (sis. ohjeet rikkinäisen polven korjaamiseen)