Pikkukuusen alla

Marraskuussa sain päähänpiston: haluan kolme joulukuusta! Ulkokuusen, pienen sinkkiämpärikuusen ja perinteisen joulukuusen. Kiitos vaarille (isälle) toiveideni toteutumisesta! Sain kolme kaunista kuusta - tai oikeastaan neljä, koska sinkkiämpärissä on meneillään jo toinen kierros.

Joulua odoteltiin pikkukuusen kanssa. Ensin se koristi kotiamme paljain oksin, sitten se sai pienet valot ja lopulta koristeitakin. Kummipoika Herra B vietti marraskuussa nimppareitaan. Hänelle ompelin joulunodotushousut ja -pipon hauskasta kuusijoustofroteesta.

Housujen kaava: Ottobre 6/2014 Star Man 92 cm (resoreita hieman pidennetty)
Pipo: Ottobre 4/2012 Baggy Look (pienennetty noin kokoon 47-50 cm)
Kuusijoustofrotee: Verson puoti
Raitaresori: Nosh

Joulukuun edetessä kuusen alla odotteli antamistaan pieniä joulumuistamisia päiväkodin tädeille, opettajille ja harrastusten vetäjille. Näissä näkyi Merrin ja Nuppiksen kädenjälki.


Tonttuavaimenperät tehtiin kutistemuovista. Suunniteltiin kuva, piirrettiin ääriviivat mustalla permanent-tussilla, väritettiin puuväreillä, leikattiin ja laitettiin uuniin kutistumaan. Kuusikortteihin löytyy ohje Sirpan blogista.


Huovuttelimme myös saippuoita. Ohjetta näihin olen kirjoitellut noin vuosi sitten.


Soodataikinasta tehtiin sydänkoristeita paitsi omaan kuuseen, myös jouluviemisiksi. Kokeilin koristella näitä Kastehelmi-lautasen lisäksi pitsinauhalla sekä kohokuvioisella tapetilla. Hyvin onnistui niidenkin kanssa.


Isoon kuuseen ompelin melko suuria Tilda-tyylisiä sydämiä. Oksilla roikkuu myös soodataikinasydämiä sekä joskus vuosia sitten huovuttamiani sydämiä. Varsinainen sydänkuusi!


Onnea uuteen vuoteen!

Kommentit

  1. Kiitos kivasta blogistasi. Josko askartelykärpänen purisi näihinkin näppeihin.
    Ss

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Eikä - lempileggareissa reikä! (sis. ohjeet rikkinäisen polven korjaamiseen)