Nukkevauvojen muotinäytös

Nukenvaatteiden ompelu on antoisaa. Nopeasti keksin ainakin kolme hyvää syytä: 

1. Niihin saa hyödynnettyä tilkut, joista ei saisi enää oikein mitään muuta.

2. Niistä on valtavasti iloa pikkuäideille ja -isille.

3. Kaikki upeat kuosit jäävät elämään vielä senkin jälkeen, kun lapsille ommellut vaatteet tulevat pieniksi.

Kummipoikani Nuutti esitti syksyllä suuren huolen: hänen Oliver-nukkensa palelee. Olipa hauskaa vaihtelua ommella poikanuken vaatteita! Vaatteita ovat saaneet myös meidän perheen nuket Aapo ja Bella (nimestään huolimatta myös Aapo on tyttö) sekä ainokaisen kummityttöni nukkevauva. Lisäksi ompelin ison kasan nukenvaatteita Facebookissa toimivan Saumanvara-ompeluryhmän järjestämään itsetehtyjen ja uniikkien tuotteiden huutokauppaan, jonka tuotto ohjataan kokonaisuudessaan Sylva ry:lle. Huutokauppa pidetään 15.2.2016 täällä

Tässäpä tätä viimeaikaisinta nukenvaatemallistoa Aapon ja Bellan esittelemänä.


 






Nukenvaatteissa on tärkeää, että ne on helppo pukea päälle. Housujen ja puolipotkuhousujen vyötärölle olen viimeaikoina laittanut leveän resorin ja unohtanut kuminauhat. Paidoissa ja mekoissa on juuri sopiva pääntie, joka joustaa. Raglanhihoihin on helppo sujauttaa nuken käsi. Haalariin olen ommellut lyhyen vetoketjun. Mekon, puolipotkuhousujen ja pipon kaavan olen aikaisemmin julkaissut blogissani täällä. Se onkin ollut blogini historian suosituin postaus. Näille pienille My Little Baby Born -nukeille ei oikein kaupasta taida löytyä vaatteita.
 


Kaavat: omia (osa julkaistu täällä)
Kankaat: tilkkulaatikon aarteita (Noshia, Paapiita, Ikasyria...)

Olisitko kiinnostunut muistakin nukenvaatekaavoista? Minun on monesti pitänyt piirtää ne "julkaisukuntoon", mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Ehkäpä kommenttitulva auttaisi asiaan ;) Kerro vaikka, minkä kaavan haluaisit.

Ja muistathan vielä, että 15.2.2016

Tehdään taas yhdessä hyvää!

Kommentit

  1. Kauniita ja helppoja nukenvaatteita! Sattuikin oikein hyvään saumaan. Kivoja kaavoja, mielelläni niitä käytän. Ajattelin tehdä pari paksumpaa ulkoiluhaalariakin, niihin toivoisin kaavan.
    Pinterestistä katselin kaavoja. Sun kaavat parhaat. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Täällä Neiti A:n kanssa yhdessä luetaan kummitädin postausta. Joulupukin tuomasta Mimmi-nukesta on tullut kovin rakas osittain varmasti ihanien vaatteiden ansiosta. Nuken päällä olleet Baby Björn -vaatteet piti heti aattona riisua pois eikä niitä ole sen jälkeen nukelle kelpuutettu. Mekkoa ja housuja riisutaan ja puetaan ahkerasti. Hauskasti Neiti tunnisti näistä kuvista monta tuttua kuosia (minun!). Leikkeihin kaivattaisiin nukelle kestovaippa, kun nuken mukana tullut vaipantapainen ei pysy päällä. Jospa kummitäti osaisi kaavoittaa, kun minulla ei aika eikä taidot riitä. Materiaaleja vaippaompeluun kyllä löytyisi, kun jäi eräästä harkkahousuprojektista aikanaan yli. Haalarin kaavakin olisi kiva :-)
    Kiitos että levität kauneutta ihanilla käsitöillä myös meidän muiden arkeen...

    VastaaPoista
  3. Ihana kuulla! Meillä kelpuutetaan nukkejen päällä olleet Baby Björn -vaatteet yöpuvuiksi. Vaikka eivät kovassa käytössä ole, on ohut kangas kovasti nukkaantunut. Tein Nuppiksen Aapolle pari kestovaippaa, kun Merri syntyi. Se kaava saattaisi olla muuten tallessa!

    VastaaPoista
  4. Nää sun tekemät on kyllä ihania. Meidän perhettä ilahduttaisivat eniten sen perusbabybornin vaatteiden kaavat. Paita ja housut. Kirjastosta joskus kirjankin lainasin aiheeseen liittyen, mutta olivat jotenkin... no huonoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Isommalle Baby Bornille en uskalla luvata kaavoja, kun meillä on vain noita pienempiä nukkeja, joille sovitella vaatteita.

      Poista
  5. Siis aivan ihania vaatteita. Tekisi niin mieli laittaa koko nukenvaatevarasto uusiksi. Tuo haalarin kaava on kiva. Se kiinnostaa. :)
    T.Sari

    VastaaPoista
  6. Onpas kivoja nukenvaatteita! Meilläkin tytöillä on vain nämä pienemmät baby born-nuket, joten vaatekaavat kyllä kiinnostavat, erityisesti tuo haalarikaava. Mekon ja puolipotkareiden kaavat olenkin tulostanut jo aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Laitetaan toive korvan taakse ;)

      Poista
  7. Ihania vaatteita! Haalarin kaava olisi tosi kova juttu! ;) Olen tehtaillut kasan mekkoja tällä viikolla tuolla sinun kaavallasi ja tykkään kovasti, kiitos siitä! :)

    VastaaPoista
  8. Olet tehnyt monen pienen nuken äidin / isän varmasti onnelliseksi näin ihanilla vaatteilla!

    VastaaPoista
  9. Ja mielin toivoisin haalarin kaavaa, kerkesin jo toiseen postaukseen kommentoida kunnes näin tämän 😆 hameita taidan alkaa myös tehtailemaan 😆 kun pääsen kohta äitiyslomalle 😆 onko sulla muuten vinkkejä, missä oTtobre lehdessä löytyis parhaiten pienen vauvan kasvoja, esim helposti puettavia bodeja ja potkareita kun niin haluttaisi kokeilla itse tehdä joitakin 😆

    VastaaPoista
  10. Voi, miten ihania olet ommellut! Minun pieni (jouluna 10kk) tyttöseni saa joulupukilta tuon pienen baby born (Super Soft) nuken. Katselin juuri, että niitä valmiita vaatteita ei juuri ole ja se vähä, mitä on ei oikein ollut mieleeni. Tulin todella iloiseksi löytäessäni tekemäsi kaavat! Toivoissani olisi, että julkaisisit vielä meidän muidenkin iloksi kaavan tuosta vetoketjullisesta haalarista! Aurinkoista alkanutta talvea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippujuttu, että löysit blogiini <3 Haalaritoive vastaanotettu! Tällä hetkellä blogini päivitys kärsii hieman kaikista muista kiireistä, mutta eiköhän kiireet taas jossain vaiheessa helpota.

      Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Eikä - lempileggareissa reikä! (sis. ohjeet rikkinäisen polven korjaamiseen)