Virtaa

Murusia-blogi on kesälomaillut, mikä onkin aiheuttanut aikamoisen postausjonon. Tällä kertaa kuitenkin viimeisin ompelus pääsee jonon ohi.

Ompelu on yksi keino ladata omia akkujani. Alkulomasta huomasin ompelevani tuttuja ja turvallisia perusvaatteita. Nyt huomaan jo innostuvani haastavammistakin jutuista. Tässä tunikassa on yhdistelty pieniä juttuja monesta eri mallista, eli se vaati sopivasti ajattelutyötä alusta loppuun saakka. Mikä parasta: siitä tuli juuri sellainen kuin toivoinkin!

Nosh Virta
Tunikan kaava: Ottobre 2/2017 Hide Away -huppari (helmaa pidennetty ja lisätty alas hieman leveyttä, pääntietä avarrettu ja huoliteltu kaitaleella (lev. 3 cm, pituus 0,85 x pääntie + sv:t, kapeampi hiha Ottobre CW 303)
Kangas: Noshin Virta-luomujersey

Ihastuminen Noshin Virta-kuosiin tapahtui vähitellen. Lopulta siitä oli pakko saada itsellekin jokin vaate. Tämän tunikan juju on etukappaleen saumoihin upotetut taskut. Ohje tällaisiin taskuihin löytyy Hide Away -hupparista (Ottobre 2/2017). Kokeilin myös ensimmäistä kertaa kantata pääntien nurjalle käännettävällä trikookaitaleella.


Merrille ja Nuppikselle löytyi jo keväällä mieluisat leggingsikaavat. Päätin ottaa asiakseni hommata sellaisen myös itselleni. Lähdin muokkaamaan kaavaa Ottobren (5/2016) Classic Black -kaavasta. Alkuperäisestä ei taida olla jäljellä enää mitään, mutta kaava toimii! Muutamat leggarit on tullut ommeltua omaan ja tyttöjen vaatekaappeihin.

Tyttöjen leggingsien kaava: Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin Lento, 128 cm & 140 cm (pituutta lisätty hieman)
Kankaat: Nosh (Virta ja musta jersey), Kangaskapina (mustavalkoiset), Jätti-Rätti (farkkujersey)


Aurinkoa!

Kommentit

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)