Kesämuistoja 2018

Kesä 2018 jäi mieleen helteisenä. Niin helteisenä, että jopa minä tarkenin uimaan. Kesä 2018 jäi mieleen myös terassinrakennuskesänä. Ommellakin toki ehdin. Keräsin tähän suurimman osan kesäisistä ompelumuistoistani.

Loma alkoi tilaus- ja tuliaisompeluilla: kasa kesäpaitoja pikkumiehille.

Paitojen kaava: PaaPiin kaavakirja lapsille Myyry/Kaarna/Osma, 98 cm, 104 cm, 122 cm
Sadeseikkailu- ja Rapumeri-jersey Ainolasta, BMX-jersey ja resorit Noshilta

Nuppis ja Merri ihastuivat Ainolan Vyyhti-kuosiin, josta kumpikin sai toiveidensa mukaiset kesävaatteet. Nuppis ihastui Ottobre 3/2014-lehden Gray Stripes -toppiin.


Merri tahtoi kellohelmaisen mekon. Yläosa on tehty Wild Day -topin kaavalla (Ottobre 3/2016) ja puolikellohelman kaavan piirsin ylöosaan sopivaksi.Yritin kovasti tehdä tilaa tilkkulaatikoihini. Paljon tuli ommeltua tilkuista, mutta tilkkulaatikoissa se ei juuri näy. Kummallista!

Tilkuista ompelin vaatesettejä My Little Baby Born -nukelle.


Vähän isommista tilkuista syntyi värikäs joukko lippapipoja lapsille...


... ja miehelleni pikasurautin kadonneen pipon tilalle uuden samanlaisen hetkeä ennen riparille lähtöä.


Toiveiden toteuttaminen jatkui kesäyömekkojen ompelulla. Tässä Nuppiksen, minun ja Merrin yömekot - jokainen suunnitteli itse omansa

Piirsin kerran äitini Marimekko-paidasta kaavan. Tämä on jo toinen kaavalla ompelemani paita. Kuosina Noshin Sora.


Olen monet kesät pärjännyt 3/4-hihaisilla tunikoilla/mekoilla ja leggingseillä. Tänä kesänä minullekin tuli kuuma. Niinpä piti ommella muutamat kesämekot. Kaavana luottokaavani Onion 2007 ja kankaana Noshin Pyry-kuosinen jersey.


Samalla kaavalla ompelin myös Vimman Letti-kuosista mekon. Merrin kaapista siivottiin iso kasa pieneksi tulleita vaatteita pois. Syksyä ajatellen täydensin pitkähihaisten paitojen pinoa lettipaidalla, kaavana luottokaava Ruler koossa 134 cm (Ottobre 4/2013). Nuppiksen lyhythihaisen paidan kaavan piirsin eräästä Espritin paidasta hieman muunnellen. Näitä kuulemma pitää tehdä lisää. 


Syksyä varten päivittelin hieman omia ja Nuppiksen leggarivarastoja. Nuppiksen lempileggarit ommellaan Lento-kaavalla, joka löytyy kirjasta Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin. Malli on kapea, mutta silti kavensin lahkeensuuta vielä pienemmän koon mukaiseksi (146/140 cm), koska Nuppis on tarkka siitä, että lahkeet eivät lörpötä. Kuosina niissä ja omissa leggareissa on Noshin Lumo. Siniset leggarit ovat myös minulle itselleni Noshin farkkucollegesta.


Pikku-Leijona täytti heinäkuussa 2 vuotta. Ompelin lahjaksi paidan Story of Roon kuosista Planet Kuinkuu ja housut Noshin mustasta joustocollegesta raitaresorein

Paidan kaava: PaaPiin kaavakirja lapsille Myyry/Kaarna/Osma, 98 cm
Housujen kaava: Ottobre 1/2013 Tiikeri-svetarihousut, 92 cm (lahkeita ja resoreita pidennetty hieman)

Kesälomani viimeisenä päivänä saimme ihania vauvauutisia: Nuppis ja Merri saivat kolmannen serkun, kun Nuutille ja Pikku-Leijonalle syntyi pikkuveli. Muutamat bodyt oli tietysti pakko ommella pikkumiehelle.
Bodyn kaava: Ottobre 6/2012 Kisuliini, 56 cm
Kankaat: Story of Roon Let´s go hat party -jersey ja Noshin resori

Bodyn kaava: Ottobre 6/2012 Kisuliini, 62 cm
Kangas: Noshin Pesukarhu-jersey

Isoveljillä on muuten paidat samasta kuosista. 

Paidan kaava: PaaPiin kaavakirja lapsille Myyry/Kaarna/Osma
Kankaat: Noshin Pesukarhu-jersey ja harmaa resori


Onnittelukortti syntyi kartongista, PaaPiin Kaino-kuosin tilkusta sekä "timanteista".


Lähes jokaiseen ompelumuistoon liittyy muitakin muistoja - ja ne jatkavat muistojen keräämistä vielä valmiina vaatteinakin. Kiitos kesä 2018!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Eikä - lempileggareissa reikä! (sis. ohjeet rikkinäisen polven korjaamiseen)