Murusia-kauppa ja vaativa asiakas (4/2019 ja 14/2019)

Tyttäreni Merri on hyvin tarkka siitä, että vaatteet tuntuvat mukavilta päällä. Nappeja hän ei voi sietää (ei edes koristenappeja). Saan välillä hyvin tarkkoja ohjeita, millaisia vaatteita hänelle tulisi ommella. Yksisarviskangas odotteli muodonmuutosta paidaksi, ja etsin kaavalehdistä lähemmäs 20 eri mallia, joista Merri voisi valita mieleisensä. Luulin, että tulisi valinnanvaikeus, mutta ei... mikään ehdottamistani malleista ei käynyt hänelle. Hän tahtoi paidan, joka olisi löysä. Myös hihojen pitäisi olla löysät, mutta ne eivät saisi pussittaa. Hihansuussa pitäisi kuitenkin olla kaitalehuolittelu. 

Miksi edes kysyin toiveita, olisin vain ommellut!

Paidan kaava: Ottobre 6/2017 Suhasu 128 cm (valmis paita vastaa kokoa 134 cm: helmaan lisätty pituutta, hihamuunnos Dreamland-tunikan hihasta (Ottobre 4/2011), myös hihaan lisätty pituutta)
Yksisarvinen-digitrikoo (vanha roosa): Verson puoti (Leena Renko)

Lopputulos oli kuitenkin mieleinen - jopa niin mieleinen, että Merri ilmoitti, että minun pitäisi perustaa Murusia-kauppa läheiseen ostoskeskukseen. Kysyin, milloin oikein ehtisin ommella sinne myytävää, niin hän lupasi auttaa ja ostaa kaikki kankaat. 😄 Vuoden ompelu-urakassa tämä paita on nro 4/2019.

Kun kerran tuli mieleinen paita, ehdotin, että tehdään seuraavasta samanlainen. Sehän ei tietenkään ollut hyvä idea. Hihojen pitäisi olla nyt kapeat.

Oikeastaan on ihan kiva, että on tällainen "vaativa asiakas", joka tietää, mitä haluaa. Tämän Verson puodin Olga ja ystävät -kuosi sai meillä nimen Mindy ja mä. Koira muistuttaa hieman shetlanninlammaskoiraamme Mindyä. Tämä paita on ompelus nro 14/2019.

Paidan kaava: Ottobre 6/2017 Suhasu 128 cm (valmis paita vastaa kokoa 134 cm: helmaan lisätty pituutta, hihamuunnos Ruler-paidan hihasta (Ottobre 4/2013))
Olga ja ystävät -digitrikoo (jade): Verson puoti (Leena Renko)

Kommentit

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa