Eikä - lempileggareissa reikä! (sis. ohjeet rikkinäisen polven korjaamiseen)

Meillä alkoi tytöille ilmaantua reikiä housujen polviin oikeastaan vasta kouluiässä. Kuudesluokkalaiselle ei reikiä enää juuri tule, mutta 3.-luokkalaisen harmiksi lempileggingsit kuluivat taas viime viikolla puhki. Ei ihme, kun tänäänkin on koko päivän kontannut lattialla Schleich-hevosilla.

Leggingsit saivat jatkoaikaa hyväksi havaitulla ja helpolla tavalla. Niistä ei oikeastaan edes tiedä, että ne on korjattu. Tässä ohjeet ja kaavat helppoon paikkaukseen. Kaavat on helppo piirtää itsekin tai niitä voi muokata sopivan kokoisiksi.

Kaava, versio 1
Kaava, versio 2 (kuvan housujen paikka tehty tällä kaavalla)


1. Käännä housut nurinpäin. Leikkaa sivusauma auki. Sen voi toki ratkoakin, mutta jos housuissa on vähänkin väljyyttä, tämä on huomattavasti nopeampi tapa. Aloitan sivusauman aukileikkuun lahkeensuun päärmeen yläpuolelta, niin päärme ei vahingossa lähde purkautumaan.


2. Leikkaa reiän kaavalla polvien kohdalta pois palat ilman saumanvaroja (kaavan reunaa pitkin). Tarkista, että leikkaat samalta korkeudelta molemmista lahkeista. Kaarevaan reunaan kannattaa leikata pieni kohdistusmerkki, joka näkyy kaavassa.

3. Leikkaa polvipaikan kaavan mukaan palat kaksinkertaisesta kankaasta, jotta saat kaksi paikkaa. Kaavoihin on merkattu langansuunta, mutta sen voi halutessaan vielä tarkistaa paikattavista housuista. Leikkaa myös paikkaan kohdistusmerkki.


4. Kiinnitä polvipaikka nuppineuloilla lahkeisiin leikattuihin reikiin. Kohdista kohdistusmerkit. Ompele.

5. Ompele sivusaumat. Polvipaikkojen saumanvarat kääntyvät lahkeiden suuntaan. Lahkeensuiden päärmeen kohdalta sauman voi tässä kohtaa suoristaa uuden sauman mukaan.


Kommentit

  1. Tuohan onkin kätevä korjausompelu housuille. Meidän myös pitäisi parit housut viedä ammattilaiselle. Puhki kuluneet, mutta ovat niin ihanat housut ettei poiskaan tahdo heittää. https://www.korjausompelimojoensuu.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)