Ilta ruusutarhassa

Joka ilta, kun lamppu sammuu, ja muruset ovat suloisesti untenmailla, tämä äitiliini on hiippaillut omaan ruusutarhaansa - siis ompelemaan. Tämä projekti on kulkenut nimellä "aivot narikkaan", ja sitä on ollut lupa tehdä vain ihan pikkaisen joka ilta. Neljä iltaa sain pitää salaisuuden. Tänään aamulla löytyi kaksi mekkoa, ja kas kummaa: toinen oli aivan Nuppu-Vadelmalle ja toinen Merri-prinsessalle sopiva!


Näillä mekoilla on ollut oikeastaan kolme innoittajaa: varaston kangaslaatikosta kurkistellut monta vuotta vanha kangas, jonka olen penkonut mamman kangasvarastosta, uusimman Ottobre-lehden vastustamattoman ihanat mekkokaavat ja upea Mekkotehdas-kirja, joka oli heti pakko saada itselle. Hämmästyttävää, miten kirja voi olla kuin suoraan meidän elämästä! Ja kun siinä vielä tuli vastaan sana "mekkopäivä", yhtäläisyys on vain entistä täydellisempää. Meillähän Nuppis on jo alle 2-vuotiaana itse käyttänyt tätä sanaa. Housupäiviä ei ole; on vain mekko päiviä ja sukkahousupäiviä, jotka tietysti tarkoittavat ihan samaa.


Isomman mekon kaava: Ottobre 3/2012 Little Roses, 116 cm (ilman vuorta)
Pienemmän mekon kaava: Ottobre 3/2012 Kokeshi Doll, 92 cm (ilman vuorta)


Tämä oli ihana projekti, joka on auttanut taas jaksamaan läpi kiireisten ja työntäyteisten päivien. On se vaan kumma juttu, miten jo pelkkä ajatus kesken päivän kiireiden siitä, että illalla saa jatkaa omaa mekkotehdastaan, antaa lisää voimia.

Luvassa on muuten lisää ruusuja ja rakkautta, kun lauantaina pääsemme vieraaksi keväthäihin. Niitä tunnelmia myöhemmin blogissani... olen nimittäin saanut kunnian ommella mekot suloisille morsiusneidoille. (Lisäys 22.6.2012: Morsiusneitojen ruusuiset mekot köytyvät täältä.)


Kommentit

  1. Jälleen jotain aivan ihanaa, aivot narikkaan vaan ;) Oot niin taitava :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentistasi! Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Virtaa